Κάθοδο στην Αθήνα προτείνει ο Δήμαρχος Μαρωνείας Σαπών

Array

Ο Δήμαρχος Μαρωνείας Σαπών κ. Γιάννης Σταυρίδης «διαβάζει» με το δικό του τρόπο τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο του Δ.Π.Θ. Εκείνος, έχοντας την εικόνα των προβλημάτων της περιοχής του μπροστά του ταυτίζει την υπόθεση της ίδρυσης 4ης Νομικής Σχολής και της συνένωσης του ΤΕΙ Αν. Μ. Θράκη με το Διεθνές Πανεπιστήμιο κι όχι με το Δ.Π.Θ. με εκείνη της αποψίλωσης των Σαπών από τις δημόσιες υπηρεσίες.

Κάθοδος στην Αθήνα και δυναμικές κινητοποιήσεις
«θα είναι καταστροφή για τον τόπο αν αποδυναμωθεί το Πανεπιστήμιο, αν φύγουν Σχολές από εδώ» δηλώνει ο κος Σταυρίδης και σημειώνει πως το « Το Δ.Π.Θ. είναι μια διαχρονική μεγάλη εκπαίδευση, μια 4η Νομική θα ήταν καταστροφή για την περιοχή μας. » Ο ίδιος στην τοποθέτηση του, στην τελευταία σύσκεψη πρότεινε κάθοδο στην Αθήνα και δυναμικές κινητοποιήσεις, ώστε να αποφευχθεί μια δυσάρεστη εξέλιξη.

Ο πρωτογενής τομέας και ο τουρισμός
Αναφερόμενος στα ζητήματα του τόπου του χαρακτηρίζει την μετανάστευση ανοιχτή «πληγή» για το Δήμο Μαρωνείας Σαπών. «Υπάρχουν νέοι επιστήμονες που μπορούν να βοηθήσουν τον τόπο, όμως, κανείς δεν μένει. Τους έχει ανάγκη ο τόπος, η χώρα. Πρέπει να μείνουν και να βοηθήσουν τη χώρα μας να ορθοποδήσει.» δηλώνει. Ωστόσο, κι εκείνος παρατηρεί πως «Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν χειροπιαστά στοιχεία. Ο πρωτογενής τομέας είναι η βιτρίνα, το ίδιο και ο τουρισμός, κι όμως, ελάχιστοι επιλέγουν να ασχοληθούν με τη γεωργία, την κτηνοτροφία, τις νέες καλλιέργειες. Κάτι πρέπει να αλλάξει για να αντιστραφεί το κλίμα.»
Φώτο: Γιάννης Σταυρίδης, δήμαρχος Μαρωνείας Σαπών ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος