Κομοτηνή: Καθημερινές οι παγίδες στους δρόμους για τους ταχυδιανομείς

Μια προσωρινή επιλογή, που δεκαπέντε χρόνια τώρα έγινε μόνιμη. «Πιο εύκολα έβρισκες δουλειά εκείνη την εποχή ως delivery, οπότε δεν άργησα να το αποφασίσω και έτσι ξεκίνησα». Δεκαπέντε χρόνια μετά ο Βασίλης βρίσκεται στον ίδιο χώρο έχοντας, λόγω των αυξημένων αναγκών, βρει και μια δεύτερη δουλειά. Τα προβλήματα σε μια δουλειά φαίνονται στην πορεία λένε, αλλά στο δικό τους χώρο φάνηκαν «με το καλημέρα», με το πρώτο δηλαδή δρομολόγιο.

«Δεν μας δίνουν σημασία στο δρόμο» λέει και σημειώνει «σε βλέπει ο οδηγός του αυτοκινήτου ότι έρχεσαι κι όμως δεν σταματά, συνεχίζει παραβιάζοντας σε αρκετές περιπτώσεις και το STOP ». Οι κίνδυνοι στους δρόμους αυξάνονται, μαζί και οι «παγίδες», όταν οι καιρικές συνθήκες δεν το επιτρέπουν.
«Η δουλειά κάθε μέρα δεν λείπει» λέει πάλι ο Βασίλης, «ασφαλισμένος όπως πρέπει;» τον ρωτάμε «το ΙΚΑ το καλύπτει» απαντά και εξομολογείται πως είναι σημαντικό να είναι κανείς ασφαλισμένος γιατί τα ατυχήματα δεν λείπουν.

«Όλοι έχουμε περάσει από τέτοιες δύσκολες καταστάσεις. Όσο καλός οδηγός κι αν είσαι, το κακό δεν αργεί να συμβεί»λέει και εξηγεί «δυστυχώς στη δουλειά μας δεν φτάνει να είσαι μόνο εσύ ο προσεκτικός, θα πρέπει να προλαβαίνεις και τα λάθη των άλλων».

Όση ώρα ο Βασίλης μιλά για τη δουλειά του οι συνάδελφοί του επιστρέφουν από τις παραδόσεις παραγγελιών για να φύγουν ξανά. «Νιώθετε πίεση κάθε φορά που είναι να παραδώσετε μια παραγγελία;» ρωτάμε ξανά βλέποντας τις γρήγορες, σχεδόν μηχανικές τους κινήσεις. «Το αφεντικό μας λέει συχνά «πάνω από όλα η ασφάλειά σας, ωστόσο, πάντα θέλεις να παραδόσεις την παραγγελία γρήγορα γιατί πάντα οι πελάτες θέλουν το κάτι παραπάνω.»

Το ένα λεπτό πιο γρήγορα η παραγγελία στον προορισμό της μερικές φορές στοιχίζει ακριβά κι αυτό οι εργαζόμενοι ταχυ-διανομείς το ξέρουν καλά. Μια προσωρινή επιλογή ανάγκης που γίνεται μόνιμη για αρκετούς βλέποντας στους δρόμους πώς ακόμη και μια απλή, κοντινή παραγγελία, με καλό καιρό, μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλες περιπέτειες. Γι αυτό δεν παύουν οι πιο έμπειροι στο χώρο να επισημαίνουν πάντα: «Το πιο βασικό είναι η ασφάλεια. Όχι ταχύτητα λοιπόν γιατί στο σπίτι πάντα κάποιος περιμένει, γονείς,οικογένεια». Έτσι, και ο Βασίλης, στα 36 του πια και έχοντας 15 χρόνια στο χώρο σημειώνει « Γι αυτό πάνω από όλα η ασφάλεια και μετά η παράδοση της παραγγελίας. »

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος