Κομοτηνή: Καθημερινά για ορθοπεταλιές

«Έβλεπα τον ξάδερφό μου τον μεγάλο που έκανε ποδήλατο και έτσι ξεκίνησα κι εγώ» μας είπε η Αλεξάνδρα. Τη συναντήσαμε στο χώρο όπου αθλείται με το ποδήλατό της με αφορμή τη σημερινή παγκόσμια ημέρα Ποδηλάτου. Από τα επτά της με τις βοηθητικές ρόδες μέχρι σήμερα με mountain bike, τα χρόνια κύλησαν συντροφιά με το ποδήλατο.

Κομοτηνή: Καθημερινά για ορθοπεταλιές
Η Αλεξάνδρα (δεξιά) με τη φίλη της

Καθημερινά στο σχολείο της πηγαίνει με ποδήλατο η Αλεξάνδρα. Οι αποστάσεις εντός της Κομοτηνής είναι μικρές και οι διαδρομές ευχάριστες όπως λέει, και σπεύδει να συμβουλέψει όλους τους ποδηλάτες να προσέχουν τα αυτοκίνητα –«υπάρχουν πολλοί που τρέχουν και δεν προσέχουν, οπότε ας τους προσέχουμε εμείς». «Ανεβαίνω και πηγαίνω» λέει, χαμογελά, και προτρέπει όλους να κάνουν ποδήλατο, και αν έχουν καιρό να το χρησιμοποιήσουν, τους καθησυχάζει «μια φορά για πάντα, δεν το ξεχνάς».

Κομοτηνή: Καθημερινά για ορθοπεταλιές
Ο Κώστας Γκιουζελίδης με το ποδήλατό του

«Το ποδήλατο βοηθάει πολύ στις υποχρεώσεις της καθημερινότητας, στις μετακινήσεις» δηλώνει ο Κωνσταντίνος Γκιουζελίδης. «Μπορείς να πηγαίνεις παντού και όπου θέλεις. Είναι εύχρηστο, πιο εύκολο από ό,τι ένα μηχανάκι. Το κλειδώνεις όταν δεν το χρησιμοποιείς, το ξεκλειδώνεις και πηγαίνεις παντού» λέει και προσθέτει «σε βολεύει, δεν κοστίζει πολλά λεφτά και σε βοηθάει».

Μικρές αποστάσεις, αλλά και μεγάλες διαδρομές, εντός και εκτός πόλης. «Όλα τα παιδιά έπαιρναν ποδήλατο, ήθελα κι εγώ και μου πήραν, αυτή ήταν η αρχή» θυμάται ο νεαρός μπασκεμπολίστας που ετοιμάζεται για το Πανεπιστήμιο, και σημειώνει ότι είναι ένας πολύ καλός τρόπος να αθλείται κανείς. “Να βοηθήσει περισσότερο η δημοτική αρχή. Να φανεί ότι το ποδήλατο μπορεί να γίνει ένα καθημερινό μέσο μετακίνησης” σημειώνει.

Μικροί ή μεγάλοι ποδηλάτες, για κοντινές και μακρινές αποστάσεις. Ποδηλάτες με “ψυχή”. Και απεριόριστη αγάπη για το ποδήλατό τους. «Πάντα το προσέχω, το κλειδώνω, δε θέλω να μου το κλέψουν» λέει ο Κώστας Γκιουζελίδης φανερώνοντας την αγάπη που του έχει, προτρέποντας όλους να το βάλουν στη ζωή τους -βέβαιος ότι δε θα χρειαστεί να το βγάλουν ποτέ.

φωτο: Η Αλεξάνδρα με τη φίλη της και ο Κώστας, ποδηλάτες
ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφίες: Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος