Κομοτηνή: Κάθε Σάββατο γυναίκες με «Δύναμης Ψυχής» θα στέλνουν το μήνυμα της πρόληψης

Με κύριο μέλημα την αφύπνιση όλων των κυριών να προσέχουν τον εαυτό τους, να κάνουν τον προγραμματισμένο έλεγχο του σώματός τους, την αυτοεξέταση του μαστού τους η πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών και Φίλων «Δύναμη Ψυχής», Ροδούλα Κοκκινάκη και οι συνεργάτιδές της δηλώνουν παρούσες και αυτόν τον Οκτώβριο, μήνα ενημέρωσης και πρόληψης στη «μάχη» κατά του καρκίνου. «Η αυτοεξέταση του μαστού είναι η ψηλάφηση που κάθε γυναίκα θα πρέπει να κάνει με σκοπό να γνωρίσει το στήθος της, αλλά και να εντοπίσει τυχόν αλλοιώσεις και ογκίδια» μας είπε.

Κομοτηνή: Κάθε Σάββατο γυναίκες με «Δύναμης Ψυχής» θα στέλνουν το μήνυμα της πρόληψηςΣυναντήσαμε την κα Κοκκινάκη στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής. Εκεί στο stand του Συλλόγου μαζί με άλλα μέλη του ΔΣ και όχι μόνο, την ακούγαμε συχνά να αναφέρει ότι μετά την ηλικία των 40 θα πρέπει οι γυναίκες να αρχίζουν την τακτική εξέταση σε εξειδικευμένο ιατρό.

Όλα τα Σάββατα του Οκτωβρίου θα βρίσκονται στην Κεντρική πλατεία για να μοιράζουν στους περαστικούς ενημερωτικό φυλλάδιο υπενθυμίζοντας τους με το γνωστό ροζ κορδελάκι πόσο σημαντική είναι η πρόβλεψη. «Ό,τι προλαμβάνουμε, έγκαιρα το θεραπεύουμε» δήλωσε η κα Κοκκινάκη σημειώνοντας ότι η δική της παρουσία, αλλά και η παρουσία των υπολοίπων γυναικών του Συλλόγου αυτό υπενθυμίζει: «Είμαστε εδώ, είμαστε υγιείς γιατί το προλάβαμε έγκαιρα». Γι αυτό άλλωστε και στα μπλουζάκια τους οι γυναίκες που νόσησαν έγραψαν μια λέξη, τη λέξη: Survivor…

Κομοτηνή: Κάθε Σάββατο γυναίκες με «Δύναμης Ψυχής» θα στέλνουν το μήνυμα της πρόληψης«Όταν ξεκινήσαμε, πριν 12 χρόνια, ο κόσμος έπαιρνε το φυλλάδιο και το πετούσε γιατί φοβόταν και μόνο με τη λέξη καρκίνος, τώρα μας περιμένουν και ρωτάνε για τις δράσεις μας και τον προγραμματισμό μας», δηλώνει η κα Κοκκινάκη.
Στις 25 Οκτωβρίου γυναίκες και άνδρες μαζί τηρώντας τις αποστάσεις θα ξεκινήσουν από την περιφέρεια και θα κάνουν τον γνωστό τους περίπατο στέλνοντας το μήνυμα και πάλι της πρόληψης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος