Κομοτηνή: Κάθε μέρα “πράσινος” ενεργός πολίτης

Την δική του παρέμβαση για το μεγάλο πρόβλημα της Κλιματικής Αλλαγής έκανε στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο ενεργός πολίτης Μάκης Σαλασίδης με αφορμή την πλούσια φίλο-περιβαλλοντική δράση που έχει αναπτύξει τον τελευταίο πολύ καιρό με μέλη της Ομάδας «Φίλοι Αδέσποτα Κομοτηνής SOS» και τις καταστροφικές πυρκαγιές που σημειώθηκαν στη χώρα μετατρέποντας σε στάχτη 1.200.000 στρέμματα δασικού πλούτου.

«Υπάρχουν και αρνητές της Κλιματικής Αλλαγής» είπε σχολιάζοντας « Οι Αμερικάνικες θεωρίες συνωμοσίας δυστυχώς περνάνε και στην Ελλάδα πολύ εύκολα και σε πολλά επίπεδα βρίσκοντας έδαφος στα Social Media και στα ΜΜΕ. Λένε λοιπόν πως δεν υπάρχει Κλιματική Αλλαγή, αλλά ότι είναι μια μεγάλη συνωμοσία» είπε προσθέτοντας: «Πρόκειται δυστυχώς για ανοησίες οι οποίες γίνονται πιστευτές από μέλη της κοινωνίας με τις οποίες αποπροσανατολίζεται μέρος της κοινωνίας από τα πραγματικά προβλήματα. Δηλαδή η Κλιματική Αλλαγή είναι υπαρκτή καταστροφή, καταστρέφει τον πλανήτη».

Κομοτηνή: Κάθε μέρα “πράσινος” ενεργός πολίτηςΌπως τόνισε ο κος Σαλασίδης, ευαισθητοποιημένος και ενεργός πολίτης ο ίδιος, «Η ανθρώπινη δραστηριότητα τα τελευταία 50 και 60 χρόνια καταστρέφει τον πλανήτη. Υπάρχει μείωση του πληθυσμού των ζώων κατά 60% παγκοσμίως, λιώνουν οι πάγοι. Παραθαλάσσιες περιοχές θα πληγούν ανεπανόρθωτα από ένα τέτοιο ενδεχόμενο που είναι ήδη σε εξέλιξη» ανέφερε εξηγώντας «Δηλαδή οι άνθρωποι που έχουν σπίτια στις παραλίες θα τα χάσουν. Θα παρασυρθούν από τα νερά κ.α. Όπως συμβαίνει στη Βόρεια Ευρώπη που έχουμε τέτοια φαινόμενα. Οι μέλισσες απειλούνται με εξαφάνιση, αν συμβεί αυτό δεν θα έχουμε φρούτα και λαχανικά. Ας το δει ο κόσμος πιο σοβαρά, αφορά την ίδια την ανθρώπινη ύπαρξη και δεν είναι εικόνες επιστημονικής φαντασίας».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «στην Ελλάδα ενώ υπάρχει εμπειρία με τις πυρκαγιές μάλλον δεν έχουμε διδαχθεί τίποτα και συνεχίζουμε τα ίδια λάθη» προσθέτοντας ότι: «Ακόμη και οι κοπές χόρτων στην περιοχή μας έγιναν την τελευταία στιγμή. Δεν έχουμε ούτε ένα αεροπλάνο για δασοπυρόσβεση, όταν χρειάστηκε καλέσαμε από γειτονικούς Νομούς. Υπάρχουν πολλές ελλείψεις. Αυτή η καταστροφή που συνέβη φέτος μπορεί να συμβεί ξανά στο μέλλον».

Όπως τόνισε ο «πράσινος»-κάθε μέρα ενεργός πολίτης « Ειδικά στην Ελλάδα που το κράτος έχει τα δικά του θεμελιώδη προβλήματα η ιδιωτική πρωτοβουλία είναι υπέρ-απαραίτητη» προσθέτοντας «Στο εξωτερικό υπάρχει μεγάλη παράδοση ακτιβισμού, στην Ελλάδα όχι. Τα τελευταία χρόνια κάτι πάει να γίνει. Η ιδιωτική πρωτοβουλία είναι πολύ σημαντική και απαραίτητη για να αλλάξουν τα πράγματα».

Κι ανέφερε ως παράδειγμα το θέμα της φροντίδας των αδέσποτων, που χάρη στις προσπάθειες των φιλόζωων έχει γίνει το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς όπως είπε . «Χάρη στην αυτοθυσία πολλών ανθρώπων που ξοδεύουν χρήματα και χρόνο» ανέφερε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι: «Και στον τομέα του πρασίνου πάλι με τους εθελοντές θα γίνει η δουλειά. Και η Κομοτηνή αποψιλώθηκε από δένδρα και με πιέσεις η δημοτική αρχή αναγκάστηκε και φύτεψε μερικά, ό,τι κάνουμε θα είναι πολύ σημαντικό» κατέληξε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος