Κομοτηνή: Κάθε 5 δευτερόλεπτα ακρωτηριάζεται ένας άνθρωπος με ζαχαρώδη διαβήτη

3.000 ακρωτηριασμοί διαβητικών πραγματοποιούνται ετησίως στην Ελλάδα. Κάθε πέντε (5) δευτερόλεπτα, σύμφωνα με τα νέα δεδομένα που έχει ανακοινώσει η Διεθνής Ομοσπονδία, ακρωτηριάζεται ένας άνθρωπος με ζαχαρώδη διαβήτη.

Στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη κο Χρήστο Δαραμήλα 1.070.000 άνθρωποι πάσχουν από διαβήτη. «Είναι ένα τεράστιο νούμερο το οποίο θα πρέπει η κοινωνία να υποστηρίξει» δήλωσε ο κος Δαραμήλας στην ΕΡΤ Κομοτηνής. Παράλληλα, σημείωσε ότι δεν εμποδίζεται η εμφάνιση του Διαβήτη, αλλά μπορεί κανείς να την καθυστερήσει με εκπαίδευση των ανθρώπων τόσο των ενηλίκων, όσο και των ανηλίκων.

Όπως είπε ο κος Δαραμήλας η πανδημία έχει αποκλείσει πολλούς ασθενείς με χρόνιες παθήσεις, μια από τις οποίες είναι ο ζαχαρώδης διαβήτης, από τις δομές υγείας. Η αδυναμία της λειτουργίας τόσο των διαβητολογικών ιατρείων, αλλά και των κέντρων, όπως αυτό που βρίσκεται στην Αλεξανδρούπολη λόγω κορονοϊού δημιουργεί προβλήματα. «Χάνονται ραντεβού, χάνεται η επαφή με τον θεράποντα ιατρό και οι άνθρωποι μένουν μόνοι τους και ο διαβήτης είναι μια χρόνια πάθηση η οποία δυστυχώς προκαλεί πάρα πολλές επιπλοκές οι οποίες φτάνουν να οδηγήσουν ακόμη και στο βέβαιο θάνατο» είπε ο πρόεδρος.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στον καθηγητή κο Μανέ, αλλά και στη συμβολή γιατρών στα Διαβητολογικά Ιατρεία και Κέντρα όπου, όπως είπε, γίνεται εξαιρετική δουλειά, αναφέροντας μάλιστα το παράδειγμα της κας Τριάδας Εξιάρα, του διαβητολογικού ιατρείου στο Νοσοκομείο Κομοτηνής “Σισμανόγλειο”. Γιατροί, που όπως είπε, είναι πολύ καλοί γνώστες, με ατελείωτο χρόνο προσφοράς στους ανθρώπους με διαβήτη. «Είμαστε πάρα πολλοί οι πάσχοντες. Οποιαδήποτε προσπάθεια γίνεται είναι άξια σεβασμού και αξιέπαινη, προσπαθούμε να υποστηρίξουμε ο καθένας από τη δική του πλευρά αλλά δυστυχώς δεν φτάνει ούτε ο χρόνος, ούτε το επιστημονικό προσωπικό» ανέφερε ο κος Δαραμήλας. Μίλησε μάλιστα για καθυστερήσεις στους διορισμούς ιατρών στα διαβητολογικά ιατρεία σημειώνοντας πως είναι σημαντικό να «εμπλουτίζονται» με κατάλληλο προσωπικό και ειδικότητες, όπως: ψυχολόγους, διαιτολόγους, νοσηλευτές, ώστε και η βοήθεια να είναι μεγαλύτερη στους ασθενείς στην προσπάθεια να κατανοήσουν καλύτερα την πάθησή τους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος