Κομοτηνή: Καθαρά Δευτέρα στη Ροδόπη

Array

Καθαρά Δευτέρα στο παραθαλάσσιο Φανάρι, τον όμορφο οικισμό του Δήμου Κομοτηνής, με την «γευστική» φιλοξενία να την προσφέρει ο τοπικός σύλλογος με νηστίσιμα δίπλα στη θάλασσα. Δεν είναι, όμως, η μόνη επιλογή, καθώς ο πολιτιστικός σύλλογος «Μεσοχωρίτες» περιμένει όλους στο χωριό στις 10.30 με λαγάνα, φασολάδα και χορό.


Κάθε οικισμός κι ένα γιορτινό τραπέζι

Το δικό τους γλέντι θα στήσουν και οι κάτοικοι στο Μικρό Κρανοβούνιο, όπως το συνηθίζουν. Εκεί από τις 11 το πρωί ο πολιτιστικός σύλλογος γυναικών “Ο Άγιος Παντελεήμων” θα υποδέχεται τον κόσμο στο δημοτικό σχολείο για μία γιορτή με νηστίσιμα εδέσματα. Την Καθαρά Δευτέρα θα γιορτάσουν και στους Αγίους Θεοδώρους, όπως και στη Γρατινή. Τις εκδηλώσεις στηρίζει η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού.

Κούλουμα στο Δήμο Μαρώνειας Σαπών

Τα “Κούλουμα 2017” στο Δήμο Μαρώνειας Σαπών περιλαμβάνουν εκδηλώσεις, συνεργασία του Δήμου με τους πολιτιστικούς συλλόγους, με προσφορά σαρακοστιανών, λαγάνας και φυσικά παραδοσιακού χαλβά. Από τις δέκα και μετά οι επισκέπτες μπορούν να περάσουν από τις Σάπες στο Δεντράκι, με τον Σύλλογο Πολιτισμού κι Ανάπτυξης «ΔΡΩ» να τους περιμένει. Από την Κρωβύλη, (Πολιτιστικός Σύλλογος Κρωβύλης), την Ξυλαγανή, (Σύλλογος Γυναικών Ξυλαγανής), τον Ίμερο (Σύλλογος Γυναικών Ιμέρου), την Πελαγία, (Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος απανταχού Πελαγιωτών «η Πελαγία»), την Μαρώνεια και τους Ασκητές, (Σύλλογος Γυναικών Ασκητών)
Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος