Κομοτηνή: Κατακόρυφη η αύξηση των κρίσεων πανικού στη Ροδόπη

Κατακόρυφη η αύξηση των κρίσεων πανικού στη Ροδόπη, σύμφωνα με τις καταγραφές που σημειώνονται, κατά τη διάρκεια επισκέψεων σε ιατρεία, συμβουλευτικά κέντρα και δημόσιες δομές της περιοχής, από το επιστημονικό προσωπικό. Συχνά ανιχνεύσιμες παράμετροι που συνοδεύουν τις κρίσεις: το άγχος, οι ταχυπαλμίες, οι αϋπνίες και οι μυωσκελετικοί πόνοι.

Σύμφωνα με δηλώσεις ειδικών στο www.ertnews.gr η απώλεια της εργασίας και τα προβλήματα της καθημερινότητας παίζουν καταλυτικό ρόλο.

Κομοτηνή: Κατακόρυφη η αύξηση των κρίσεων πανικού στη ΡοδόπηΕιδικότερα, όπως δήλωσαν, μετά την πανδημία αυξήθηκαν πολύ τα αιτήματα για βοήθεια. “Είναι πολύ φυσικό αυτό που συνέβη, καθώς οι άνθρωποι αυτοί έχουν βιώσει διαδοχικά στάδια «πένθους»”, ανέφερε η κα Όλγα Τσεντινέ μιλώντας σήμερα 17-11-2022 στο www.ertnews.gr. Παράλληλα, εξήγησε: “«Πένθος» για την απώλεια χρημάτων λόγω της οικονομικής κρίσης, για την απώλεια της υγείας, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, για την απώλεια της ελευθερίας, λόγω του εγκλεισμού αρχικά και του πολέμου στην Ουκρανία στη συνέχεια”.
Όπως σημειώνουν οι ειδικοί κατακόρυφη είναι και η χρήση των αγχολυτικών ή των ηρεμιστικών χαπιών. Αρκετά συχνά μάλιστα στην προμήθεια των αντικαταθλιπτικών αρκετοί πολίτες προσφεύγουν μόνοι τους, χωρίς την συμβολή ιατρού πράγμα που είναι ιδιαιτέρως επικίνδυνο και αμφίβολου αποτελέσματος.

Ιδιαιτέρως ευάλωτοι είναι οι άνθρωποι, που σε «μεγάλη» για τους κανόνες της αγοράς, ηλικία χάνουν την δουλειά τους καθώς αποδεικνύεται ιδιαίτερα δύσκολο να επανέλθουν στον εργασιακό τους χώρο.

Ενώ, καταλυτικός είναι και εδώ ο ρόλος της οικογένειας. Όπως επεσήμανε η κυρία Τσεντινέ, για μια ακόμη φορά, οι ανθρώπινες σχέσεις, οι σχέσεις μεταξύ των μελών μιας οικογένειας, του στενού ή ευρύτερου περιβάλλοντος δεν έχουν «δουλευτεί», όσο θα έπρεπε. Ωστόσο, ενθαρρυντικό είναι το σημάδι ότι ο κόσμος αρχίζει να καταρρίπτει τα ταμπού και να ζητά πιο εύκολα βοήθεια.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος