Κομοτηνή: ΚΑΠΗ, όπως ΣΠΙΤΙ για την τρίτη ηλικία

Array

Περνούν καθημερινά τον χρόνο τους στις αίθουσες αναψυχής των δύο ΚΑΠΗ της Κομοτηνής ή στα εργαστήρια των δύο κτιρίων. Μέλη, κάποιοι από τις πρώτες μέρες της συνταξιοδότησής τους και κάποιοι άλλοι, περισσότερο διστακτικοί, αργότερα. Δημιουργούν τις παρέες τους, πιάνουν κουβέντες, κάποιοι το τάβλι και τα χαρτιά και συζητούν φιλικά παίζοντας ή πλέκοντας ή πίνοντας απλά το αγαπημένο τους ρόφημα. «Περασμένα μεγαλεία»… Κι όποτε τους δίνεται η δυνατότητα παρακολουθούν τις δραστηριότητες που προγραμματίζουν οι υπεύθυνοι, ενημερώνονται, διασκεδάζουν.

Κομοτηνή: ΚΑΠΗ, όπως ΣΠΙΤΙ για την τρίτη ηλικίαΤο Κέντρο Μέριμνας κι Αλληλεγγύης του Δήμου Κομοτηνής μετά τον Οκτώβριο, το μήνα της ενημέρωσης για θέματα υγείας , συνεχίζει τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο με τον προγραμματισμό και την υλοποίηση μιας σειράς δράσεων ενημερωτικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα. «Κάθε δεκαπέντε μέρες θα πραγματοποιείται και μια εκδήλωση» δηλώνει ο πρόεδρος του Κέντρου κ. Γιάννης Γκαράνης υποσχόμενος ένα πλούσιο πρόγραμμα μέχρι την λήξη της χρονιάς.

Περισσότερα από 1000 μέλη στα δύο ΚΑΠΗ της Κομοτηνής έχουν σχηματίσει τις δικές τους παρέες. «Οι απαιτήσεις έχουν αυξηθεί και γι αυτό το λόγο πιστεύουμε ότι η προσπάθεια η δικιά μας θα πρέπει να είναι ακόμη πιο καλά συντονισμένη » δηλώνει ο κος Γκαράνης σημειώνοντας πως είναι σημαντικό όχι μόνο να επισκέπτονται τα ΚΑΠΗ καθημερινά τα άτομα της τρίτης ηλικίας, αλλά να τα θεωρούν και «σπίτι» τους.

Όσον αφορά στις παρεχόμενες Υπηρεσίες η Κοινωνική Υπηρεσία παρέχει ψυχοσυναισθηματική φροντίδα στους ηλικιωμένους αλλά και το οικογενειακό τους περιβάλλον, με ατομική συμβουλευτική, κατ’ οίκον επισκέψεις , συνεργασίες με φορείς εντός και εκτός νομού. Επιπλέον, υλοποιούνται δράσεις για ψυχαγωγικούς, επιμορφωτικούς, πολιτιστικούς σκοπούς, όπως: εκδρομές εντός και εκτός νομού, ομάδα καλλιτεχνικών, ομάδα ζωγραφικής, πρόγραμμα γυμναστικής κ.α.
Φώτο: Ο Γιάννης Γκαράνης με την συνάδελφό του δημοτική σύμβουλο κα Κ. Στογιαννίδου στα αριστερά και την γ.γ. της ΠΚΡ κα Δώρα Κάσσα στα δεξιά της φωτογραφίας Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος