Κομοτηνή: Κάνουν τη διασκέδασή τους δουλειά κι ενισχύουν το μεροκάματό τους

Η δουλειά γίνεται διασκέδαση και η διασκέδαση δουλειά. Λίγο πριν ξημερώσει με την «κάλυψη» της νύχτας ακόμη, φοιτητές και φοιτήτριες αφήνουν τους εργασιακούς τους χώρους και πριν επιστρέψουν σπίτι για ύπνο, περνούν από στέκια όπου ξέρουν ότι θα συναντήσουν φίλους.

Λίγες κουβέντες στο πόδι για χαλάρωση από την πίεση της νύχτας. «Αν διασκεδάζεις με αυτό που κάνεις δεν νιώθεις πίεση», δήλωσαν στο ertnews.gr. Η φοιτητική κοινότητα του ΔΠΘ δεν στηρίζει μόνο ως πελατεία τις επιχειρήσεις αναψυχής και διασκέδασης, αλλά και με την προσφορά εργασίας.

«Για μας εκτός από μεροκάματο είναι και διασκέδαση», ανέφερε φοιτητής του Τμήματος Οικονομικών Σπουδών του ΔΠΘ και έσπευσε να προσθέσει: «Πάντα αυτές οι δουλειές έχουν ημερομηνία λήξης». «Υπάρχουν και ένσημα και ασφάλεια;», ρωτάμε για να τον δούμε να απαντά με το θετικό νεύμα του κεφαλιού του. Ωστόσο, η «μαύρη εργασία» δεν απουσιάζει κάτι που επίσης το επιβεβαιώνει με το ίδιο νεύμα.

Εργάζονται το βράδυ, όπως λένε, για να καλύψουν μέρος των εξόδων τούς, τουλάχιστον αυτά του φαγητού, που αγγίζουν τα δέκα ευρώ την ημέρα, αν δεν προλάβουν να πάνε στη Λέσχη ή αν δεν μαγειρέψουν μόνοι τους κάτι στο σπίτι, πράγμα σπάνιο. Στα 22 και στα 23 τους χρόνια στο πόδι από τις έντεκα το βράδυ μέχρι τις έξι το πρωί. «Περιστασιακά εργαζόμενοι», όπως σπεύδουν να σημειώσουν και για δεύτερη χρονιά. Μιλούν για την κίνηση που σημειώνεται παρατηρώντας ότι «είναι ικανοποιητική, όχι, όμως, όπως τις άλλες χρονιές». Σύμφωνα με τους ίδιους οι φοιτητές που έβγαιναν παλιά κάθε μέρα ήταν οι περισσότεροι σήμερα τα καταστήματα νυχτερινής διασκέδασης γεμίζουν την Παρασκευή και το Σάββατο.

Παραδέχονται πως οι γονείς δεν γνωρίζουν για το ξενύχτι, ούτε για τις λιγοστές εκ των πραγμάτων ώρες μελέτης. Σημειώνουν ότι και άλλοι φοιτητές εργάζονται. Θεωρούν από τώρα άδικο το «Με ημερομηνία λήξης» που συνοδεύει τους εργαζόμενους σε διάφορα πόστα και σπεύδουν να στείλουν το μήνυμά τους: «Τι κι αν οι καιροί είναι δύσκολοι; Δεν θα πρέπει να χάνουμε την αισιοδοξία μας στιγμή».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος