Κομοτηνή: Περισσότερες εκδηλώσεις περιμένουν οι καταστηματάρχες

Array

«Η έλευση της Άνοιξης θα αλλάξει τη διάθεση του κόσμου» ελπίζουν οι καταστηματάρχες της Κομοτηνής που πέρασαν έναν πολύ δύσκολο Ιανουάριο κι έναν άτονο Φεβρουάριο και τώρα προσδοκούν ο Μάρτιος να είναι καλύτερος μαζί τους. «Ήταν μια πολύ δύσκολη περίοδος. Αυτή τη στιγμή φαίνεται πως μαζί με τις καιρικές συνθήκες αλλάζει και η ψυχολογία του κόσμου » παρατηρεί ο Κωνσταντίνος Γρηγορόπουλος, ιδιοκτήτης καταστήματος στο κέντρο της πόλης. Στην οικονομία, όπως, λέει το άλφα και το ωμέγα είναι η ψυχολογία. «Με μια στραβή είδηση όλοι κλείνονται στο καβούκι τους, εφόσον έχουν καλή ψυχολογία, θα έχουν και διάθεση να βγουν στην αγορά, να κάνουν και κάποια ψώνια».

«Η κίνηση, η ζήτηση, οι πωλήσεις είναι σαν καρδιογράφημα, άλλες φορές στον ουρανό κι άλλες φορές κάτω» δηλώνει ο Κομοτηναίος καταστηματάρχης που παρατηρεί τη συμπεριφορά του κοινού και σημειώνει με αισιοδοξία «τα αρνητικά τα αφήσαμε πίσω μας, πιστεύω ότι δεν θα πάμε πιο χάλια.» Εκείνο που και ο ίδιος προτείνει και αρκετοί άλλοι συνάδελφοί του είναι η πόλη να φιλοξενεί εκδηλώσεις, να διοργανώνει γεγονότα, να βρίσκει τρόπους για να προσελκύει κόσμο εντός κι εκτός συνόρων. «Δεν μπορεί η γειτονική Ξάνθη να συγκεντρώνει χιλιάδες επισκέπτες κι εσύ να στέκεσαι και να τους παρατηρείς με το κιάλι» δηλώνει χαρακτηριστικά και σπεύδει να προσθέσει ότι η Κομοτηνή έχει την τύχη να φιλοξενεί χιλιάδες φοιτητές, την παρουσία των οποίων θα πρέπει να αξιοποιήσει.

«Πρέπει οπωσδήποτε να διοργανωθούν γιορτές πόλης» δηλώνει ο κος Γρηγορόπουλος ζητώντας την εγρήγορση του δήμου Κομοτηνής «θα έλεγα ότι τώρα είναι υποτονικός, Μπορεί να δώσει κι άλλη ώθηση» σημειώνει τονίζοντας ότι θα πρέπει να αξιοποιήσει η περιοχή περισσότερο την ύπαρξη της μουσουλμανικής μειονότητας. Παράλληλα, σπεύδει να στείλει το δικό του μήνυμα στους συναδέλφους του «Ψυχραιμία. Δεν είναι τα παλιά χρόνια. Πρέπει να συμβιβαστούμε με τα νέα δεδομένα, να έχουμε την υγεία μας και νομίζω ότι θα αντέξουμε.»
Φώτο: Κωνσταντίνος Γρηγορόπουλος Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος