Κομοτηνή: Καλοκαιρινές αποδράσεις με ορειβασίες κι αναρριχήσεις

Ένα καλοκαίρι που το αναπολούν ήδη γλυκά ήταν αυτό που φεύγει για ορειβάτες και αναρριχητές της Κομοτηνής, έμπειρους, αλλά και πρωτάρηδες στον όμορφο κόσμο του βουνού. Όπως ο Αρχοντής Εξακοϊδης, που έχει να επιδείξει αρκετά μεγάλη δράση και αυτό  το καλοκαίρι, ορειβατική και αναρριχητική , με τελευταία αυτή στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ιταλίας.

Κομοτηνή: Καλοκαιρινές αποδράσεις με ορειβασίες κι αναρριχήσεις«Λάβαμε μέρος ως Σύλλογος με μια αθλήτρια από την Κομοτηνή και με άλλα δέκα παιδιά της ελληνικής ομάδας αναρρίχησης από την υπόλοιπη χώρα. Πιο πριν είχαμε πάει στο Ελμπρούς στην υψηλότερη κορυφή της Ευρώπης , ανεβήκαμε με επτά μέλη τη βόρεια διαδρομή μια πλευρά στην οποία δεν έχει ξαναπάει Έλληνας. Ήταν πράγματι ένα πολύ ωραίο καλοκαίρι γεμάτο με βουνό» δηλώνει και μιλά με καμάρι και για τα υπόλοιπα μέλη του Συλλόγου, όπως ο Χρήστος Καρανίκας,  ενεργός στον ΕΟΣ Κομοτηνής τα τελευταία πέντε χρόνια, που με την Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας κι Αναρρίχησης της Ελλάδος συμμετείχε σε Παγκόσμιο meeting της Ουαλίας.

«Κάναμε μια από τις δυσκολότερες βουνοπλαγιές στις Άλπεις τον Ιούλιο. Και τον Αύγουστο βρεθήκαμε σε camp της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας και Αναρρίχησης στην Γεωργία. Εκεί προσπαθήσαμε να ανεβούμε σε ένα βουνό στα σύνορα της Γεωργίας με τη Ρωσία, το Κούζμπα, δεν καταφέραμε να το κάνουμε λόγω καιρικών συνθηκών, ανεβήκαμε, όμως, σε άλλες κορυφές, με μέλη από την Αθήνα, αλλά και από άλλους συλλόγους. Ήταν υπέροχα! Κυρίως ταξιδεύουμε. Δεν είναι μόνο η ορειβασία και η αναρρίχηση, είναι και το ταξίδι και γι αυτό είμαι πάρα πολύ ενθουσιασμένος εννοείται.» δηλώνει ο Χρήστος Καρανίκας. Παράλληλα, μιλά με ενθουσιασμό για το όραμα, τα όνειρα, τα ταξίδια, τους φίλους και τις καλές παρέες , που συντροφεύουν ορειβάτες κι αναρριχητές. Μα τον πιο έμπειρο της παρέας να στέκεται με σοφία στην ασφάλεια, στην εμπειρία, στις γνώσεις, στην καλή φυσική κατάσταση, «Όλα αυτά χρειάζονται, είναι στοιχεία που «δένουν» έναν καλό ορειβάτη μας δίνουν και δύναμη να συνεχίσουμε, όλες αυτές οι εμπειρίες που περνάμε στα βουνά είναι αυτό που μας βάζει συνέχεια όνειρα» καταλήγει σκεπτόμενος ήδη την επόμενη κορυφή, το νέο ταξίδι.
Φώτο: Οι δύο  φίλοι ορειβάτες- αναρριχητές: Αρχοντής Εξακοϊδης , Χρήστος Καρανίκας ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος