Ένα καλοκαίρι που το αναπολούν ήδη γλυκά ήταν αυτό που φεύγει για ορειβάτες και αναρριχητές της Κομοτηνής, έμπειρους, αλλά και πρωτάρηδες στον όμορφο κόσμο του βουνού. Όπως ο Αρχοντής Εξακοϊδης, που έχει να επιδείξει αρκετά μεγάλη δράση και αυτό το καλοκαίρι, ορειβατική και αναρριχητική , με τελευταία αυτή στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ιταλίας.

«Κάναμε μια από τις δυσκολότερες βουνοπλαγιές στις Άλπεις τον Ιούλιο. Και τον Αύγουστο βρεθήκαμε σε camp της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας και Αναρρίχησης στην Γεωργία. Εκεί προσπαθήσαμε να ανεβούμε σε ένα βουνό στα σύνορα της Γεωργίας με τη Ρωσία, το Κούζμπα, δεν καταφέραμε να το κάνουμε λόγω καιρικών συνθηκών, ανεβήκαμε, όμως, σε άλλες κορυφές, με μέλη από την Αθήνα, αλλά και από άλλους συλλόγους. Ήταν υπέροχα! Κυρίως ταξιδεύουμε. Δεν είναι μόνο η ορειβασία και η αναρρίχηση, είναι και το ταξίδι και γι αυτό είμαι πάρα πολύ ενθουσιασμένος εννοείται.» δηλώνει ο Χρήστος Καρανίκας. Παράλληλα, μιλά με ενθουσιασμό για το όραμα, τα όνειρα, τα ταξίδια, τους φίλους και τις καλές παρέες , που συντροφεύουν ορειβάτες κι αναρριχητές. Μα τον πιο έμπειρο της παρέας να στέκεται με σοφία στην ασφάλεια, στην εμπειρία, στις γνώσεις, στην καλή φυσική κατάσταση, «Όλα αυτά χρειάζονται, είναι στοιχεία που «δένουν» έναν καλό ορειβάτη μας δίνουν και δύναμη να συνεχίσουμε, όλες αυτές οι εμπειρίες που περνάμε στα βουνά είναι αυτό που μας βάζει συνέχεια όνειρα» καταλήγει σκεπτόμενος ήδη την επόμενη κορυφή, το νέο ταξίδι.
Φώτο: Οι δύο φίλοι ορειβάτες- αναρριχητές: Αρχοντής Εξακοϊδης , Χρήστος Καρανίκας ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος