Κομοτηνή: Καλοκαίρι με εργασίες ανακαίνισης και ενεργειακής θωράκισης για το ΔΠΘ

Η ολοκλήρωση των εργασιών ανακαίνισης του κεντρικού αμφιθεάτρου της Παλιάς Νομικής Σχολής ανοίγει το δρόμο για την υπογραφή της σύμβασης του έργου της αναβάθμισης του συνόλου των κτιριακών υποδομών και της διαμόρφωσης του περιβάλλοντα χώρου. Κάτι που αναμένεται να συμβεί μέσα στο καλοκαίρι, όπως δήλωσε σήμερα ο αρμόδιος αντιπρύτανης, ο κος Φώτης Μάρης. Αυτό θα σημάνει και την εγκατάσταση του εργολάβου για την υλοποίηση εργασιών με στόχο την ανακαίνιση της παλιάς Νομικής και την ενεργειακή της θωράκιση.

Η πανδημία και η αναστολή των εργασιών, ωστόσο, πήγαν πίσω το έργο υλοποίησης του κτιριακού συγκροτήματος για τη Σχολή Κλασσικών κι Ανθρωπιστικών Σπουδών στο ΔΠΘ στο χώρο της Πανεπιστημιούπολης. «Ο ρυθμός υλοποίησης του έργου έχει επηρεαστεί από την εκτίναξη των τιμών της ενέργειας, είναι ένα πρόβλημα που ξεπερνά εμάς, τη χώρα μας» είπε ο κος Μάρης. Παράλληλα, σημείωσε ότι: «Το παρακολουθούμε και προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι είναι εφικτό και αναγκαίο έτσι ώστε να αποκατασταθεί αυτός ο ρυθμός» εξηγώντας: ναι μεν το έργο υλοποιείται κανονικά,αλλά με ρυθμούς τέτοιους που δεν βοηθούν στην κάλυψη του χρόνου που έχει χαθεί λόγω του Covid.

Σε ό,τι αφορά στην υλοποίηση του δεύτερου μεγάλου έργου (μέσω ΣΔΙΤ), δηλαδή τη συμπληρωματική φοιτητική εστία 350 κλινών, με ένα δεύτερο φοιτητικό εστιατόριο και την κεντρική βιβλιοθήκη- αναγνωστήριο μαζί με τους ξενώνες φιλοξενίας, αυτό το έργο βρίσκεται ήδη στη Β΄Φάση του ανταγωνιστικού διαλόγου. «Πιστεύω ότι στο τέλος του έτους θα έχουμε προσωρινό ανάδοχο» είπε και σημείωσε ότι το κομμάτι της μελέτης της πολυ-λειτουργικής εγκατάστασης, είναι στο τελικό στάδιο της παράδοσης, θα υποβληθεί στη συνέχεια στην περιφέρεια αν.Μ.Θ. για την εξασφάλιση της χρηματοδότησης.

Τέλος, ο κος Μάρης αποκάλυψε ότι τις επόμενες μέρες θα προχωρήσουν σε μια προγραμματική συμφωνία με τη ΔΕΔΑ, για τη διασύνδεση της Πανεπιστημιούπολης με το δίκτυο αγωγού του Φ.Α.. «Γίνεται σημαντική δουλειά γι αυτό και ευχαριστούμε την τεχνική υπηρεσία» είπε σημειώνοντας πως ήδη επεξεργάζονται την ιδέα για την δημιουργία ενός ενεργειακού πάρκου στην περιοχή με την αξιοποίηση των ΑΠΕ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος