Κομοτηνή: Καλοκαίρι και θάλασσα για τους δημότες της τρίτης ηλικίας

Τα «μπάνια του λαού» θα απολαύσουν φέτος, μετά από δύο χρόνια αποκλεισμού λόγω της πανδημίας, οι λουόμενοι της Γ΄ Ηλικίας.

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Κέντρου Μέριμνας κι Αλληλεγγύης του Δήμου Κομοτηνής, ο κος Νίκος Σωτηρακόπουλος, μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (15-6-2022) πρόθεση του Δήμου είναι το πρόγραμμα “Γ’ Ηλικία και θάλασσα” να πραγματοποιηθεί κανονικά, τόσο για τους εντός πόλης, ηλικιωμένους – ηλικιωμένες, όσο και γι αυτούς των οικισμών. Έτσι θα βρεθούν σε γνώριμες γι αυτούς παραλίες, της Αρωγής, της Ιουλίας, του Φαναρίου, του Ιμέρου, της Μέσης κ.α. απολαμβάνοντας τη θάλασσα και την καλή παρέα.

Κομοτηνή: Καλοκαίρι και θάλασσα για τους δημότες της τρίτης ηλικίας
Νίκος Σωτηρακόπουλος

“Πονοκέφαλος”, ωστόσο, για τους υπευθύνους των ΚΑΠΗ και των κατά τόπους προέδρων των ΤΚ είναι η υψηλή τιμή των καυσίμων. Γι αυτό και τις μέρες αυτές καταβάλλεται προσπάθεια να καταρτιστεί το πιο επωφελές πλάνο επισκέψεων στις παραλίες της Ροδόπης. Στόχος πρώτος, όπως εξήγησε ο κος Σωτηρακόπουλος, όλα τα λεωφορεία που θα πραγματοποιούν τα δρομολόγια από και προς τις παραλίες της περιοχής να παρουσιάζουν 100% πληρότητα. Γι αυτό το λόγο πριν ξεκινήσουν τα δρομολόγια θα καταρτίζονται κατάλογοι συμμετοχής. Κάθε συμμετέχων/ ουσα θα επιβαρύνεται με το ποσό των 3 ευρώ για κάθε ημέρα συμμετοχής. Ο κάθε κύκλος θα αριθμεί συνολικά δέκα επισκέψεις στη θάλασσα, χωρίς να αποκλείεται η συμμετοχή όποιου ή όποιας το επιθυμεί και σε ένα δεύτερο και τρίτο κύκλο.

«Η πανδημία και ο αναγκαστικός αποκλεισμός «μαράζωσε» τους ανθρώπους της Γ’ Ηλικίας, οπότε είναι πολύ βασικό τώρα το καλοκαίρι να τους δοθεί η ευκαιρία να απολαύσουν τα ευεργετικά οφέλη της θάλασσας» είπε ο κος Σωτηρακόπουλος. Καταθέτοντας μάλιστα την εμπειρία του από την άσκηση του επαγγέλματός του ιατρού επί τριάντα και πλέον χρόνια σημείωσε ότι τα περισσότερα μέλη των ΚΑΠΗ αντιμετωπίζουν προβλήματα με την υγεία τους γι αυτό και πάντοτε επιλέγονται δράσεις τέτοιες που να μην τους /τις επιβαρύνουν αντιθέτως να βοηθούν και να ανακουφίζουν, όπως συμβαίνει με την επαφή με τη θάλασσα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος