Κομοτηνή: Κάλεσμα Εργατικού Κέντρου για συμμετοχή στην απεργία της 6ης Απριλίου

Κάλεσμα συμμετοχής στην πανεργατική απεργία στις 6 Απριλίου απευθύνει σε όλες και όλους το Εργατοϋπαλληλικο Κέντρο Κομοτηνής. Κύριο αίτημα η αύξηση των μισθών και η επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων, όπως επίσης και των εργασιακών δικαιωμάτων.

Ειδικότερα, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κομοτηνής, καλεί “τα σωματεία – μέλη του και τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, τους συνταξιούχους, τις νέες και τους νέους και τους ανέργους στο Νομό Ροδόπης, να δώσουν μαζικό και δυναμικό παρόν στη μεγάλη Πανελλαδική – Πανεργατική Απεργία στις 6 Απριλίου. Η πανδημική κρίση του Covid -19 ήρθε να προστεθεί στην δεκαετή οικονομική κρίση των Μνημονίων”.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση: “Εδώ και 12 χρόνια οι εργαζόμενοι έχουν εξοντωθεί όχι μόνο ψυχολογικά, αλλά κυρίως οικονομικά από τις ακολουθούμενες νεοφιλελεύθερες πολιτικές: οι μισθοί μας έχουν εξαερωθεί, το εργατικό εισόδημα έχει τσακιστεί από την έμμεση και άμεση φορολογία, οι συλλογικές μας συμβάσεις έχουν καταργηθεί στην πράξη, κεκτημένα δικαιώματα δεκαετιών έχουν εξαφανιστεί. Σε αυτό το δυστοπικό τοπίο, προστίθεται σήμερα ο ψηλός πληθωρισμός, η ανεξέλεγκτη ακρίβεια βασικών προϊόντων διαβίωσης: στη θέρμανση, στο ρεύμα, στα βασικά τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης… Πάνω σε όλα αυτά, ήρθε να προστεθεί και ο πόλεμος στην καρδιά της Ευρώπης για τα σχέδια των λίγων ισχυρών, ο οποίος εντείνει όλα τα παραπάνω φαινόμενα… Ο μοναδικός δρόμος που μας μένει, είναι να οργανώσουμε και να διαθέσουμε όλες μας τις δυνάμεις στην επιτυχία του αγώνα, με στόχο την επαναφορά των Κλαδικών Συμβάσεων Εργασίας, να επανακτήσουμε αξιοπρεπείς μισθούς και δικαιώματα που έχουν χαθεί. Στην Πανεργατική Απεργία στις 6 Απρίλη δίνουμε τη μάχη για:

Κατώτατο μισθό 751 Ευρώ και την επαναφορά της ευθύνης καθορισμού του μέσα από την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΕΓΣΣΕ).

Επαναφορά των Κλαδικών Συμβάσεων και της υποχρεωτικότητας τους στο Εμπόριο και στις Υπηρεσίες.

Κατοχύρωση της Κυριακής Αργίας. Κατοχύρωση του 5νθήμερου, 8ωρου, 40ωρου συνεχούς εργασίας.

Επαναφορά του πλαισίου των συλλογικών διαπραγματεύσεων, ενδυνάμωση και θωράκιση του ρόλου του ΣΕΠΕ και του ΟΜΕΔ.

Διεκδικούμε αγωνιστικά: Δραστική μείωση του ΦΠΑ σε όλα τα αγαθά και τις υπηρεσίες και γενικά, μεγάλη μείωση στα είδη πρώτης ανάγκης.

Γενναία αύξηση του αφορολόγητου των μισθωτών.

Ουσιαστική μείωση των λογαριασμών ρεύματος και φυσικού αερίου στα λαϊκά νοικοκυριά.

Απαγόρευση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας των λαϊκών νοικοκυριών και των κατασχέσεων των λογαριασμών μισθοδοσίας των εργαζομένων.

Τέλος, συνεχίζουμε τον αγώνα μας και για την υπεράσπιση του ΕΣΥ, την ενδυνάμωσή του με προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και εναντιωνόμαστε στη συνεχή απαξίωση και υποβάθμισή του από την Κυβέρνηση που έχει ολέθριες συνέπειες για τη δημόσια υγεία.

Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στο Εργατικό Κέντρο στις 10:00 το πρωί.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος