Κομοτηνή: Καφετέριες, ταβέρνες και οπωροπωλεία στις πρώτες επιλογές για επαγγελματική ενασχόληση

Καφετέριες, καταστήματα εστίασης και οπωροπωλεία αυτές είναι οι τρεις πρώτες επιλογές – προτιμήσεις των επαγγελματιών που αποφασίζουν να ανοίξουν δικούς τους επαγγελματικούς χώρους.

Σύμφωνα με την κινητικότητα που σημειώνεται στο Τμήμα Δανειοδοτήσεων και Ρύθμισης Εμπορικών Δραστηριοτήτων και το 2022 οι δυσκολίες, ενεργειακή κρίση και πληθωρισμός δεν αποθάρρυνε πολλούς από τους κατοίκους της περιοχής να κάνουν το δικό τους επιχειρηματικό βήμα.

Ανοίγουν και κλείνουν συχνότερα
Μπορεί σε ελάχιστο χρόνο να παίρνουν την άδεια που δικαιούνται, ωστόσο λόγω των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν κάποιες από αυτές, συνήθως από το χώρο της εστίασης και της αναψυχής, ανοίγουν και κλείνουν στο ίδιο έτος.

«Ζητάμε συγκεκριμένα δικαιολογητικά, χωρίς να είναι αναγκασμένοι να υποστούν γραφειοκρατική ταλαιπωρία», σημειώνουν οι εργαζόμενοι προσπαθώντας από την πλευρά τους να στηρίξουν και οι ίδιοι το ξεκίνημα.

Η καταγραφή από το 1994 και μέχρι το 2022 φανερώνει να σημειώνεται μια αυξητική τάση στην ίδρυση και λειτουργία τέτοιων χώρων στην Κομοτηνή, σε αντίθεση με την περιφέρεια της Ροδόπης. «Υπάρχει ενδιαφέρον», αναφέρουν οι δύο όλο κι όλο εργαζόμενοι στην υπηρεσία επιφορτισμένοι με ένα ευρύ πεδίο δραστηριοτήτων, ανάμεσα στις οποίες και η συμμετοχή σε κλιμάκια ελέγχων του εμπορίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος