Κομοτηνή – Κ. Μπαντίκος: Τα self test ενδυναμώνουν την προφύλαξη των σχολικών μονάδων έναντι του κορονοϊού

Επιστρέφουν οι μαθητές του Λυκείου στα θρανία από την προσεχή Δευτέρα, 12 Απριλίου. Όπως έγινε ήδη γνωστό για την παρουσία των μαθητών στα σχολεία θα απαιτείται η διενέργεια δύο αυτοδιαγνωστικών τεστ την εβδομάδα, κάθε Δευτέρα και Πέμπτη, για κάθε μαθητή και εκπαιδευτικό.

«Μένει να δούμε την εφαρμογή τους» δήλωσε σήμερα (8-4-2021) στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» ο Προϊστάμενος της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, αν.Μ.Θ. ο κος Κωνσταντίνος Μπαντίκος .«Όπου εφαρμόστηκε, όπως στην Κύπρο, επέφερε κάποιες δυσκολίες καθώς ο καθένας από εμάς είναι υπεύθυνος όχι μόνο για την διενέργεια του τεστ, αλλά και για την ανακοίνωση του αποτελέσματος σε περίπτωση που είναι θετικό διαφυλάσσοντας τον εαυτό τους και τους γύρω του» τόνισε επισημαίνοντας ότι « Απαιτείται σοβαρότητα και υπευθυνότητα».

Κομοτηνή – Κ. Μπαντίκος: Τα self test ενδυναμώνουν την προφύλαξη των σχολικών μονάδων έναντι του κορονοϊού
Ο κ.Μπαντίκος

Σύμφωνα με τον Περιφερειακό Διευθυντή είναι πολύ εύκολο στη χρήση και δίνει αποτέλεσμα άμεσα. «Άμεσα ενημερώνεται τόσο ο ίδιος όσο και το οικείο περιβάλλον. Απαιτείται όμως και η τήρηση όλων των υπόλοιπων ενεργειών που ακολουθούν, όταν το τεστ είναι θετικό: ενημέρωση του γιατρού, τήρηση των κανόνων, αυστηρή παραμονή στο σπίτι λαμβάνοντας τη θεραπεία που πρέπει», δήλωσε ο κος Μπαντίκος σημειώνοντας πως το σημαντικό είναι ότι «γνωρίζουν προσερχόμενοι στις Σχολικές Μονάδες ότι είναι αρνητικοί. Ενδυναμώνουμε έτσι την προφύλαξη μας έναντι του κορονοϊού».

Φώτο: Κ.Μπαντίκος αρχείο ΕΡΤ

Συνέντευξη –κείμενο:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος