Κομοτηνή – Κ. Μαϊνάς: Ο εμβολιασμός είναι μονόδρομος

«Κατά τη γνώμη μου ο εμβολιασμός δεν πηγαίνει καλά» δήλωσε σήμερα στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (2-8-2021) ο κος Κώστας Μαϊνάς, καρδιολόγος-δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Κομοτηνής. «Είμαστε σε κάποιο επίπεδο, αλλά όχι όπως θα θέλαμε. Είδα το ποσοστό ραντεβού του Αυγούστου και διαπίστωσα ότι δεν είναι πολύ υψηλό, ίσως επειδή πολλοί φεύγουν για διακοπές. Γενικά θα μπορούσαμε να είχαμε πάει πάρα πολύ καλύτερα. Τη μεγάλη ευθύνη για να πάει καλύτερα ο εμβολιασμός έχουμε εμείς οι γιατροί, οι υγειονομικοί» δήλωσε στέλνοντας το δικό του μήνυμα υπέρ του εμβολιασμού.

Όπως είπε ο κος Μαϊνάς «αυτοί που δεν εμβολιάζονται είναι άτομα δύο κατηγοριών: οι αρνητές τους οποίους δε θα πείσουμε ποτέ και οι αναποφάσιστοι. Κάθε μέρα εμείς οι γιατροί δεχόμαστε απορίες από τις λεγόμενες ευπαθείς ομάδες, οι ασθενείς οπωσδήποτε θα πρέπει να πάνε να εμβολιαστούν».

Σύμφωνα με τον έμπειρο καρδιολόγο, «οκτώ μήνες κυκλοφορεί το εμβόλιο. Τα οφέλη του εμβολιασμού είναι πάρα πολλά. Μειώθηκε ο αριθμός των διασωληνωμένων σε σχέση με τον Απρίλιο που είχαμε τον ίδιο αριθμό κρουσμάτων και ο λόγος είναι το εμβόλιο» είπε και πρόσθεσε «θα πρέπει να πείσουμε αυτούς που επηρεάζονται από τρελά παράλογα πράγματα. Πιστεύω πώς την ευθύνη την έχει η Τοπική Αυτοδιοίκηση και η Εκκλησία -θα πρέπει να ενεργοποιηθούν περισσότερο. Ο πρωθυπουργός μίλησε με τους δημάρχους και τους πρότεινε να ενεργοποιηθούν, το ίδιο και ο κος Πέτσας».

Ο κος Μάινας πρότεινε να συγκληθεί έκτακτο δημοτικό συμβούλιο με θέμα την πανδημία. «Πότε θα το κάνουμε αν όχι τώρα σε μια υγειονομική κρίση;» αναρωτήθηκε και προέτρεψε «να πάμε πόρτα -πόρτα και να πείσουμε τον κάθε πολίτη, τον κάθε ασθενή για τα οφέλη του εμβολιασμού. Να βγει μπροστά το ΔΣ και όλοι μαζί, δημοτικό συμβούλιο, εκκλησία, φορείς να προσπαθήσουμε να πείσουμε τους αναποφάσιστους». Για να καταλήξει λέγοντας: «Ο εμβολιασμός είναι μονόδρομος».

συνέντευξη-κείμενο-φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος