Κομοτηνή – Κ. Κωνσταντινίδου: Μεγάλο το κόστος για τους επισκέπτες από τις γειτονικές χώρες

Οι βαλκάνιοι επισκέπτες απουσιάζουν από την αγορά της Κομοτηνής. Στο Φανάρι, τον νούμερο ένα καλοκαιρινό προορισμό  της Ροδόπης, το Σαββατοκύριακό σημειώθηκε πολύ κίνηση. Ο υδράργυρος στα ύψη και μαζί με τους ντόπιους οι επισκέπτες από τις Βαλκανικές χώρες που βρέθηκαν στη Ροδόπη προτίμησαν σίγουρα  τους παραθαλάσσιους δροσερούς “παραδείσους”.

Κομοτηνή – Κ. Κωνσταντινίδου: Μεγάλο το κόστος για τους επισκέπτες από τις γειτονικές χώρες
Η γενική γραμματέας της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θράκης, η κα Κική Κωνσταντινίδου

«Λογικό είναι να υπάρχει μια μεταφορά του κόσμου προς τη θάλασσα» συμπέρανε η γενική γραμματέας της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θράκης, η κα Κική Κωνσταντινίδου. «Είμαστε στα ίδια επίπεδα με τις γειτονικές πόλεις. Είναι κοινός ο σφυγμός της Θράκης. Όλη η Θράκη κινείται στα ίδια επίπεδα. Είναι διαφορετική η δομή της κάθε πόλης, οπότε λογικό είναι να βλέπουμε ότι υπάρχουν κάποιες «ανισότητες»» είπε μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (19-7-2021).

Σύμφωνα με τη νέα Γενική Γραμματέα, επαν-εκλεγμένη στο νέο ΔΣ της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θράκης, την κα Κική Κωνσταντινίδου τα οικονομικά οφέλη για την κάθε περιοχή κινούνται στα ίδια επίπεδα. «Η κίνηση και η επισκεψιμότητα που σημειώνεται στην κάθε περιοχή, όπως αυτή την χρονική περίοδο , είναι στα ίδια επίπεδα σε κάθε περιοχή της Θράκης» είπε χαρακτηριστικά…
Τα σύνορα δεν λειτουργούν με τον τρόπο πού θα έπρεπε με αποτέλεσμα να έχουν «χάσει» τους Τούρκους επισκέπτες πόλεις όπως η Αλεξανδρούπολη. «Είναι όλες οι πόλεις της Θράκης στο ίδιο ισοζύγιο δεν υπάρχει κάτι διαφορετικό» είπε χαρακτηριστικά.

Όπως εξήγησε η κα Κωνταντινίδου «Η «δομή» της κάθε πόλης και της περιοχής είναι αυτή που το «επιβάλει»» για να προσθέσει « με σύνορα κλειστά ή να υπολειτουργούν και στις δύο εξόδους και με εμβολιασμένους ή με μοριακό τεστ, οι επισκέπτες που μπορούν να έρθουν, οπότε όπως καταλαβαίνετε και για τους γείτονες που θέλουν να μας επισκεφτούν αυτό είναι ένα μεγάλο κόστος για εκείνους. Είναι ανασταλτικοί παράγοντες για την κίνηση του κόσμου στην περιοχή μας». Όπως αποκάλυψε αυτό που περιμένουν οι κάτοικοι της περιοχής και αυτό που θέλουν είναι: «Ο εσωτερικός τουρισμός. Να μας προτιμήσει η ενδοχώρα, αυτό είναι το βασικό για τη Θράκη. Αυτό μπορεί να προσφέρει η περιοχή μας. Δεν υπάρχουν υποδομές για μεγαλύτερο διάστημα διακοπών. Αυτό θέλουμε, αυτό πρέπει να αναζητήσουμε διεκδικώντας και για την περιοχή μας ένα μερίδιο της τουριστικής κίνησης».
Συνέντευξη- κείμενο-φωτογραφίες:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος