Κομοτηνή – Κ. Γιαννόπουλος: Πρέπει να είμαστε κοντά στα παιδιά και να ανιχνεύουμε τις ανάγκες τους

«Το Χαμόγελο του παιδιού δεν κάνει απλώς προγράμματα, αλλά προσπαθεί να συνεχίζει διαχρονικά (την προσπάθειά του και το έργο του)» δήλωσε Πρόεδρος του Οργανισμού «Χαμόγελο του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος, σημειώνοντας πως είναι σημαντικό να επενδύει κανείς στην ποιότητα και επισημαίνοντας ότι τα προγράμματα δεν είναι για να σπαταλιούνται απλώς χρήματα, αλλά για να γίνονται πράξεις.

Μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (13-10-2021) με αφορμή την παρουσία του στο τελικό συνέδριο του έργου «Ολοκληρωμένες Χωρικές Συνέργειες για την Υγεία και την Προστασία των Παιδιών» στην Κομοτηνή ο κος Γιαννόπουλος σημείωσε ότι με τις δράσεις τους επιδιώκουν να ενισχύουν περιοχές που έχουν ανάγκη από παρεμβάσεις, παροχές, έρευνες, εργασίες κ.ο.κ. -και κυρίως από αποτελέσματα προς όφελος των κατοίκων.

«Την πρόληψη σε όλη την Ελλάδα δεν τη θέτουμε σε πρώτη προτεραιότητα, όμως, δεν είναι έτσι, για αυτό και αυτή τη στιγμή οι Μονάδες μας τρέχουν από τη μια άκρη στην άλλη ταυτόχρονα, από την Κρήτη, στον Πύργο, στην Εύβοια, στην Κομοτηνή με στόχο να δώσουν ένα χέρι υποστήριξης και ενημέρωσης για κάτι πολύ βασικό, την υγεία των παιδιών, όλων των παιδιών, όχι μόνο των φτωχών» είπε ο κος Γιαννόπουλος.

Παράλληλα, σημείωσε ότι στόχος όλων, όπως είπε, θα πρέπει να είναι να βρίσκονται κοντά στα παιδιά για να ανιχνεύσουν πραγματικά τις ανάγκες των παιδιών, να καλυφθούν ώστε στο μέλλον να είναι, όπως είπε, χρήσιμοι πολίτες. «Από την ευαισθητοποίηση να πάμε στη συνειδητοποίηση και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας να μη θεωρούμε τα πράγματα αυτονόητα και δεδομένα. Να μην αμελούμε για τα βασικά και να στηρίζουμε ανθρώπους που δεν έχουν πρόσβαση. Δεν αφήνουμε κανένα παιδί να μείνει αβοήθητο» σημείωσε ο κος Γιαννόπουλος.

Ήδη, υπερσύγχρονη Κινητή Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Νεογνών και Βρεφών, που αγοράστηκε με χρήματα του προγράμματος θα καλύπτει τις ανάγκες σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα. “Υπάρχουν κι άλλα παράπλευρα κέρδη για την περιοχή για την κοινωνία και τα παιδιά” είπε ο δραστήριος πρόεδρος, υποσχόμενος ότι θα υπάρξει συνέχεια στη συνεργασία με τον Δήμο Κομοτηνής.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος