Κομοτηνή – Κ.Χουβαρδάς: Η έγκαιρη κλήση στο 199 ή στο 112 καθοριστική στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς

«Ο εχθρός του καλού είναι πάντα το καλύτερο» δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (16-8-2021) ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας ο κος Κωνσταντίνος Χουβαρδάς αναφερόμενος στα προληπτικά μέτρα που έχουν ληφθεί για την φετινή αντιπυρική περίοδο σε σχέση με τις προηγούμενες αντιπυρικές περιόδους.

Όπως ανάφερε ο κος Χουβαρδάς με αφορμή την χθεσινή εκδήλωση πυρκαγιάς σε δασική περιοχή της Νυμφαίας αυτό που είναι σημαντικό πάντοτε είναι να υπάρξει άμεση ενημέρωση των Αρχών από τους πολίτες. «Όσο πιο έγκαιρα καλέσουν το 199 ή το 112 τόσο καλύτερη η αντιμετώπιση της» ανέφερε σημειώνοντας πως η αντιμετώπιση της πυρκαγιάς της Νυμφαίας αποτελεί επιτυχημένο παράδειγμα κοινής συμπόρευσης πολλών δυνάμεων που κινητοποιήθηκαν.

Ο προϊστάμενος της διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της αν.Μ.Θ. ζήτησε από τους πολίτες να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί στις εργασίες τους, να αποφεύγουν κινήσεις που θα προκαλέσουν πρόκληση πυρκαγιάς και υπενθύμισε ότι βρίσκεται σε ισχύ η Νομοθετική Διάταξη από τις 5 Αυγούστου που απαγορεύει τις κινήσεις εντός του δάσους, των αλσών και των περιαστικών δασών.
Όσον αφορά στην ύπαρξη ή μη αντιπυρικών ζωνών πέριξ κατοικιών και οικισμών που γειτνιάζουν με το δάσος της Νυμφαίας ανέφερε πως έχουν γίνει οι απαραίτητες εργασίες από τη Δασική Υπηρεσία.
Συνέντευξη – κείμενο: Μαρία Νικολάου φώτο: αρχείο ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος