Κομοτηνή – Κ. Χαριτόπουλος: Να αποζημιώνονται για τη δουλειά τους οι συνάδελφοι των εργαστηριακών ιατρείων

Την στήριξή του στους γιατρούς των εργαστηριακών ιατρείων που απεργούν από σήμερα έως τις 30 Νοεμβρίου γνωστοποίησε ο πρόεδρος του ΙΣ Ροδόπης, κος Κ. Χαριτόπουλος, μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (26-11-2021).

Σύμφωνα με τον κο Χαριτόπουλο, ο ΕΟΠΥΥ θα πρέπει να αποζημιώνει τις εξετάσεις όχι κάτω του κόστους, καθώς αυτό, όπως είπε, θα έχει επιπτώσεις στην ίδια τη βιωσιμότητα των εργαστηρίων. Στάθηκε στο γεγονός ότι οι τιμές των εξετάσεων έχουν οριστεί από το 1991, ενώ αντιθέτως έχουν προστεθεί στις υποχρεώσεις των γιατρών για τις ανάγκες των ασθενών τους υψηλού κόστους εξετάσεις.

«Θα πρέπει να καταλάβουν οι κάτοικοι της περιοχής ότι δεν έχουμε κάτι μαζί τους. Αντιθέτως ζητάμε την κατανόηση τους γιατί οι συνάδελφοι εργαστηριακοί ιατροί στέκονται πάντα δίπλα τους» είπε ο κος Χαριτόπουλος.

Τέλος, δεν παρέλειψε να επισημάνει πόσο σημαντικό είναι -ιδιαίτερα σε συνθήκες υγειονομικής κρίσης λόγω της πανδημίας- να είναι οι εξετάσεις ποιοτικές και αξιόπιστες, ενώ ζήτησε για μια ακόμη φορά να αποζημιώνονται οι συνάδελφοί του για αυτά που δουλεύουν.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος