Κομοτηνή – Κ. Χαριτόπουλος: Ιδιώτες γιατροί στα εμβολιαστικά κέντρα για εθελοντική εργασία – Διορισμοί γιατρών στα νοσοκομεία

Την πρόταση τα εμβολιαστικά κέντρα της Ροδόπης να λειτουργούν με τη συνδρομή ιδιωτών γιατρών οι οποίοι θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε εθελοντική βάση, επανέφερε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ροδόπης, κος Κωνσταντίνος Χαριτόπουλος.

Μιλώντας σήμερα Δευτέρα (17-1-2022) στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές ιστορίες» τόνισε ότι “τα εμβολιαστικά κέντρα θα μπορούσαν να δουλεύουν με γιατρούς ιδιώτες. Θα πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους σε εθελοντική βάση, καταρτίζοντας ένα πρόγραμμα ο εκάστοτε Ιατρικός Σύλλογος”. Όπως σημείωσε, “θα δινόταν έτσι η δυνατότητα στους γιατρούς που εργάζονται στα εμβολιαστικά κέντρα και είναι γιατροί του ΕΣΥ να “αποδεσμευτούν”. Ώστε, όπως είπε, “να πάνε στα Νοσοκομεία να προσφέρουν και αυτοί τις υπηρεσίες τους».

Παράλληλα, σημείωσε ότι το βασικό πρόβλημα του ΕΣΥ είναι η έλλειψη του ιατρικού προσωπικού, γι’ αυτό, όπως είπε, είναι απαραίτητοι οι «επιπλέον διορισμοί σε κάθε Νοσοκομείο της χώρας και οι επιπλέον οικονομικές αμοιβές στους γιατρούς». Κατέληξε μάλιστα με τη σημείωση ότι «αυτό είναι κάτι που θα μπορούσε να λύσει το πρόβλημα».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος