Κομοτηνή: Ιστορίες για τη βία κατά των γυναικών

Ένας κύκλος ενημέρωσης των γυναικών –μελών της ΧΕΝ Κομοτηνής ολοκληρώθηκε με επιτυχία και ένας καινούργιος ανοίγει καθώς η προσπάθεια συνεχίζεται.

Οι υπεύθυνοι της ΧΕΝ Κομοτηνής τα δύο χρόνια της Πανδημίας διοργάνωσαν με επιτυχία διαγωνισμό διηγήματος με θέμα τη βία κατά των γυναικών συγκεντρώνοντας 156 διηγήματα από άνδρες και γυναίκες συγγραφείς. «Οι άνθρωποι έχουν ευαισθητοποιηθεί πάρα πολύ», σημείωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής, η πρόεδρος της ΧΕΝ. Παράλληλα σημείωσε ότι οι ιστορίες αυτές θα ήταν ευχής έργον να αποτελέσουν αφορμές για συζήτηση στα σχολεία.

«Εκτός από τον (επίκαιρο) όρο γυναικοκτονία, τη βία και τον ξυλοδαρμό είναι η λεκτική βία, η σωματική βία και το εμπόριο με σκοπό το κέρδος» ανέφερε η Ροδόπη Στακοπούλου. Παράλληλα, σημείωσε ότι «συμβαίνουν πολλά στην εποχή μας μέσα από το διαδικτύο για τα οποία οι νέες γυναίκες κυρίως θα πρέπει να ενημερωθούν για την κακοποίηση κυρίως που μπορούν να υποστούν από το internet».

Παράλληλα, αποκάλυψε ότι η προσπάθεια θα συνεχιστεί με κύριο στόχο να περάσει το μήνυμα του σεβασμού και της αγάπης στη γυναίκα. «Να αγαπούμε τις γυναίκες, τα δύο φύλλα να συνειδητοποιήσουν ότι έχουν ένα κοινό σκοπό», σημείωσε καταλήγοντας με την επισήμανση: «Αν βαδίζουμε με ανθρωπιά και αγάπη θα εκλείψει αυτό το φαινόμενο».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος