Κομοτηνή: Ιστορία διαζυγίου και επιμέλειας των παιδιών

«Ήμουν από τις τυχερές. Με τον πρώην σύζυγό μου είχαμε μια αρμονική σχέση μετά το διαζύγιο. Συνεχίσαμε να έχουμε επικοινωνία, να συζητάμε για τα δύο παιδιά που είχαμε αποκτήσει στο γάμο μας και να επιλύουμε τα προβλήματα που τα αφορούσαν», δήλωσε η Αργυρώ, μια διαζευγμένη γυναίκα από την Κομοτηνή, που είχε την επιμέλεια των δυο της παιδιών μετά τη λήξη του γάμου της.

«Εξακολουθούμε να έχουμε μια αρμονική σχέση, παρά το γεγονός ότι τα παιδιά μας έχουν μεγαλώσει» δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές ιστορίες» (21-5-2021) προσθέτοντας ότι όλες οι αποφάσεις είναι κοινές, «σε όλα ο πρώην σύζυγός μου ήταν δίπλα στα παιδιά του, στα παιδιά μας».

Κομοτηνή: Ιστορία διαζυγίου και επιμέλειας των παιδιών
Κομοτηνή. Η φωτογραφία από το κέντρο της πόλης

Λόγω… «χημείας», όπως είπε, το διαζύγιο δεν άργησε να έρθει στην κοινή τους ζωή, όμως, η επικοινωνία συνεχίστηκε. «Δεν πήγαμε στα δικαστήρια να “σκοτωθούμε”, το διαζύγιο βγήκε με πολύ πολιτισμένο τρόπο δεχόμενος την επιμέλεια να την έχω εγώ. Τα παιδιά είχαν μια μόνιμη στέγη στο σπίτι μου, κι εκείνος επειδή ζούσε στην Αθήνα, τα φιλοξενούσε σπίτι του το καλοκαίρι και δέκα ημέρες, το Πάσχα και τα Χριστούγεννα. Το σωστό είναι να έχουν λογική κι επικοινωνία οι γονείς. Μια συνεχής επικοινωνία χωρίς να μαλώνουν από την στιγμή που έχουν παιδιά» σημείωσε.

Η Αργυρώ δεν παντρεύτηκε ξανά ο σύζυγός της έκανε και δεύτερη γάμο αποκτώντας δύο παιδιά. Τι είναι αυτό που θα συμβουλεύατε σε ένα ζευγάρι που ο γάμος του κλυδωνίζεται σοβαρά; την ρωτήσαμε. «Να πάρουν διαζύγιο όταν διαφωνούν έντονα. Οι καυγάδες δεν βγάζουν πουθενά, αλλά να συνεχίσουν να έχουν επικοινωνία και μια καλή σχέση αν έχουν παιδιά».

Ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος