Κομοτηνή: Ισχυρό πλήγμα στον τουρισμό από τον κορονοϊό

Ισχυρότατο χτύπημα δέχτηκε ο μεγαλύτερος τομέας της ελληνικής οικονομίας, ο τουρισμός εξαιτίας της εξάπλωσης του κορονοϊού. Οι απώλειες και για τα ξενοδοχεία της Θράκης από τις ακυρώσεις δωματίων και συνεδρίων τεράστιες.Μπορεί το κομμάτι από την τουριστική πίτα για την Θράκη τα προηγούμενα χρόνια να ήταν μικρό, ωστόσο, λόγω του COVID-19 κινδυνεύει να χαθεί και αυτό μαζί και δεκάδες θέσεις εργασίας.

Κίμων Λεχούδης: Θα προσπαθήσουμε να προγραμματίσουμε δράσεις, ώστε να τονώσουμε την τοπική κοινότητα

«Λόγω του κορονοϊου ακυρώθηκαν τα πάντα. Πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες, όλος ο εορτασμός των Ελευθερίων» δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο κος Κίμων Λεχούδης, αντιδήμαρχος Τουρισμού σημειώνοντας « ελπίζουμε το μεγάλο φεστιβάλ του Φαναρίου να μετατεθεί χρονικά και να πραγματοποιηθεί ώστε να δώσει μια πνοή στην παραλιακή ζώνη του δήμου Κομοτηνής, στο Φανάρι, έχει ανάγκη την προβολή.» Όπως αποκαλύπτει τόσο ο ίδιος όσο και η δημοτική αρχή προσπαθεί να είναι σε επαφή με τους επαγγελματίες, τους επιχειρηματίες της πόλης ώστε όταν τελειώσει αυτή η Πανδημία να ληφθούν από κοινού πρωτοβουλίες που θα προκαλέσουν κίνηση στην περιοχή κερδίζοντας οι άνθρωποι της ό,τι έχει χαθεί. «Ήδη ετοιμάσαμε κάποια video και διαφημιστικά spot ώστε να προβληθούν στις γειτονικές χώρες. Θα προσπαθήσουμε να προγραμματίσουμε δράσεις, ώστε να τονώσουμε την τοπική κοινότητα.» υπόσχεται  ο κος Λεχούδης.

Στράτος Τσακιρίδης: Θα φανεί στους επόμενους μήνες η μεγάλη απώλεια που θα έχουμε λόγω της κατάστασης αυτής
Για καθολικό πλήγμα μίλησε ο κος Στράτος Τσακιρίδης, αντιδήμαρχος Διοίκησης του Δήμου Κομοτηνής. «Θα φανεί στους επόμενους μήνες η μεγάλη απώλεια που θα έχουμε λόγω της κατάστασης αυτής. Τόσο στην παραλιακή ζώνη, όσο και στην πόλη μέσα. Τα καταστήματα είναι κλειστά. Η οικονομία σιγά -σιγά καταρρέει και θα έχουμε ένα σοβαρό ζήτημα οικονομικό τον επόμενο καιρό. Ωστόσο, δεχόμαστε τις εντολές της Κυβερνήσεως και μένουμε σπίτι μέχρις ότου τελειώσει αυτή η ιστορία.» δήλωσε σημειώνοντας πως η κίνηση, τα προηγούμενα καλοκαίρια, επισκεπτών τόσο από τη Βουλγαρία, όσο και από τη Ρουμανία δημιουργούσε ελπίδες για κάτι καλύτερο φέτος. «Δυστυχώς σύμφωνα με την ενημέρωση που έχω από ξενοδόχους έχουν γίνει ήδη ακυρώσεις για δωμάτια που είχαν κρατήσει για τον μήνα Μάιο. Όλοι περιμένουμε να δούμε πότε θα τελειώσει όλη αυτή η ιστορία. Εύχομαι να είμαστε όλοι γεροί στο τέλος αυτής της δοκιμασίας για να αντιμετωπίσουμε όλα τα ζητήματα από κοινού.»

Γιώργος Χρυσοχοϊδης: Όλα έχουν σχέση με το πότε θα τελειώσει αυτή η ιστορία
Άριστος γνώστης των προβλημάτων που έχουν προκύψει ο κος Γιώργος Χρυσοχοϊδης, ξενοδόχος κι αντιπρόεδρος στην Ένωση ξενοδόχων Θράκης. «Ο τουρισμός στην περιοχή μας και στην Κομοτηνή έχει πληγεί, όπως και σε όλη την Ελλάδα. Τα προβλήματα της κοινωνίας τα συναντά κανείς και στον τουρισμό. Μόνο από τις κρατήσεις που ακυρώθηκαν τα ποσά που χάθηκαν ήταν αρκετά μεγάλα δεν τα έχουμε ξαναδεί σε όλη την πόλη.» δηλώνει και σημειώνει « Όπως σε όλες τις πόλεις έτσι και στην Κομοτηνή τα ξενοδοχεία είναι κλειστά, εκτός από ένα. Δεν ξέρουμε πόσο θα κρατήσει όλο αυτό. Δεν μπορούμε να κάνουμε προβλέψεις, ούτε να σκεφτούμε το μέλλον γιατί δεν ξέρουμε πότε θα μπούμε σε μια κανονικότητα ώστε να βάλουμε κάποια σχέδια σε εφαρμογή. Προτεραιότητα φυσικά είναι η υγεία και οι ζωές μας, αλλά οικονομικός αντίκτυπος πάντα βρίσκεται στο πίσω μέρος του μυαλού. Η περιοχή θα γιόρταζε το Μάιο τα 100 χρόνια ήταν μια ευκαιρία να γίνει προβολή, να γίνει διαφήμιση της περιοχής, ήταν κάτι που το περιμέναμε, μια ευκαιρία η οποία θέλω να πιστεύω ότι δεν θα πάει τελείως χαμένη.» Και καταλήγει με νόημα « Όλα έχουν σχέση με το πότε θα τελειώσει αυτή η ιστορία και ελπίζουμε να έρθει σύντομα το τέλος.»
Φώτο:Κ. Λεχούδης, Σ.Τσακιρίδης, Γ. Χρυσοχοϊδης ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφίες:Μαρία Νικολάου

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ