Κομοτηνή: Ήπιος ο χειμώνας στους ορεινούς οικισμούς, χιόνι μόνο στις κορυφές της Ροδόπης

Ένας ήπιος χειμώνας χωρίς προβλήματα είναι ο φετινός για τους ορεσίβιους κατοίκους. Καλλιεργητές της γης και κτηνοτρόφοι της περιοχής κάνουν λόγο για «ένα μαλακό» χειμώνα που προς το παρόν τους απαλλάσσει από προβλήματα αποκλεισμού, ωστόσο, τους δημιουργεί έντονη ανησυχία για το εγγύς μέλλον.

Με τις προβλέψεις της ΕΜΥ να κάνουν λόγο για αλλαγή του καιρικού σκηνικού από την Παρασκευή, μιλώντας σήμερα Δευτέρα 30-1-2022 στο www.ertnews.gr , τονίζουν από τη μια την ανακούφισή τους για το χιόνι που βλέπουν στις κορυφές της ορεινής Ροδόπης, αλλά και την μικρή απογοήτευσή τους για το γεγονός ότι δεν είδαν τα χωριά τους «ντυμένα στα λευκά».

Όπως αναφέρουν, κάτοικοι δώδεκα (12) οικισμών της γύρω περιοχής «ο μαλακός και ξερός χειμώνας μπορεί να απομακρύνει προβλήματα, όπως δυσχέρεια στις μετακινήσεις, αλλά και ζητήματα αποκλεισμών , ωστόσο, δημιουργεί έντονη ανησυχία για τη νέα καλλιεργητική χρονιά, λόγω της έλλειψης νερού».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ορεινή κοινότητα της Οργάνης το πρόβλημα της έλλειψης νερού αποτελεί «πονοκέφαλο» τα τελευταία χρόνια, συνήθως την περίοδο του καλοκαιριού με την δημοτική αρχή να απαντά σε αυτό με σχέδια για νέες γεωτρήσεις και μικρά αρδευτικά φράγματα. Όσον αφορά στις ενασχολήσεις του χειμώνα; «Ελάχιστες οι επιλογές» για όσους διαμένουν στην περιοχή με την κτηνοτροφία σταθερό πυλώνα ενασχόλησης.

Φώτο: αρχείο ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος