Κομοτηνή: Ιώσεις, λοιμώξεις και κορονοϊός επανήλθαν στο Σισμανόγλειο – Ελεγχόμενη η κατάσταση

Οι ιώσεις της εποχής περισσότερο και λιγότερο ο κορονοϊός ταλαιπωρούν τους κατοίκους της Ροδόπης και το υγειονομικό προσωπικό του Νοσοκομείου Κομοτηνής «Σισμανόγλειο».

Ομοίως και οι λοιμώξεις του αναπνευστικού. Και παρά το γεγονός ότι παρουσιάζεται μια αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων με κορονοϊό η κατάσταση κρίνεται «σταθερή» κι «ελεγχόμενη».

«Είμαστε καλά με την έννοια του ελέγχου της κατάστασης», δήλωσε στο ertnews.gr ο διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής, Γιώργος Πατλάκας. Παράλληλα, σημείωσε ότι όσοι διαγνώσκονται θετικοί και παρουσιάζουν ελαφρά συμπτώματα παραμένουν κλινήρεις στο σπίτι τους. Νοσηλεύονται μόνο τα βαριά περιστατικά και όσοι είχαν εισαχθεί για άλλες παθήσεις και διαγνώστηκαν θετικοί και στον κορονοϊό.
Οι ιώσεις του αναπνευστικού, οι γαστρεντερίτιδες αυτή την εποχή είναι τα πιο σύνηθες περιστατικά με κύρια συμπτώματα αυτά του βήχα, της καταρροής και του πυρετού. Η χρήση της μάσκας τα δυόμιση προηγούμενα χρόνια απομάκρυνε αυτού του είδους τους κινδύνους οι οποίοι το φετινό φθινόπωρο επανήλθαν κανονικά και πιο απειλητικοί.
Όσον αφορά στην επάρκεια κλινών και υγειονομικού προσωπικού; «Οι επιπλέον κλίνες πάντα χρειάζονται», απάντησε ο κος Πατλάκας και σημείωσε ότι «στη «μάχη» για την αντιμετώπιση του κορονοϊού έχουν ενισχυθεί με το απαραίτητο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό», χωρίς όμως όπως είπε να μην παρουσιάζονται κενά σε άλλες κλινικές.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος