Κομοτηνή: Ημέρα προσφοράς με τους φοιτητές της Σχολής Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού

Μια ημέρα προσφοράς θα ζήσουν φοιτητές, φοιτήτριες και καθηγητές της Σχολής Φυσικής Αγωγής κι Αθλητισμού του ΔΠΘ, με την Ειδικότητα Αθλητικού Τουρισμού και Αναψυχής να “δείχνει τον δρόμο”. Βγαίνουν έξω μόνο για δέκα λεπτά, όσο διαρκεί η εθελοντική προσφορά αίματος, και μετά επιστρέφουν στο σπίτι τους.

«Έπρεπε με κάθε τρόπο να χειριστούμε την ανασφάλειά μας και τον φόβο του κορονοϊού, και οπωσδήποτε να διοργανώσουμε την εθελοντική αιμοδοσία συνεχίζοντας την προσπάθεια», δήλωσε η αναπληρώτρια καθηγήτρια του Τμήματος Έφη Τσίτσκαρη, μιλώντας για μια ακόμη ωραία πρωτοβουλία του ΤΕΦΑΑ.

Κομοτηνή: Ημέρα προσφοράς με τους φοιτητές της Σχολής Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού«Όλοι οι προπτυχιακοί μας φοιτητές ήθελαν να συμμετάσχουν, ωστόσο, κάποιοι αναγκάστηκαν να φύγουν λόγω της καραντίνας. Έτσι, όσοι και όσες έμειναν, παίρνουν μέρος κλείνοντας ήδη ραντεβού», σημείωσε. «Ακόμη και 20 και 25 φιάλες αίματος να μαζέψουμε σε σχέση με τις 150 που καταφέρναμε να μαζέψουμε τα προηγούμενα χρόνια, κέρδος θα είναι, θα είναι μια τεράστια επιτυχία δεδομένου ότι οι συνθήκες είναι πολύ άσχημες για όλα τα Νοσοκομεία της χώρας.»

Κάθε φορά που έρχεται σε επικοινωνία με τις εργαζόμενες στο Τμήμα Αιμοδοσίας, η κ. Τσίτκαρη αντιλαμβάνεται μια στενοχώρια. «Δεν τις έχω συνηθίσει έτσι. Τόσα χρόνια τις ακούω αισιόδοξες και χαρούμενες και πρώτη φορά τις ακούω τόσο προβληματισμένες», λέει, και παρακαλεί όλους και όλες, αν δεν τους βολεύει η αιμοδοσία του Τμήματος την 1η Δεκεμβρίου, να προσφέρουν, όποια μέρα μπορούν, δέκα λεπτά από τη ζωή τους, δίνοντας ζωή.

“Με τη μάσκα μας, την ηρεμία μας, με το ραντεβού μας”, δηλώνει χαρακτηριστικά, εξηγώντας πως έχει οργανωθεί με τέτοιο τρόπο η διαδικασία ώστε ο καθένας να κλείσει ραντεβού μια προσιτή, βολική σε αυτόν ώρα. «Ο καθένας θα μπαίνει στον χώρο της αιμοδοσίας ανά τέταρτο με απόλυτη ασφάλεια, με απόλυτη ηρεμία, με την βοήθεια του Τμήματος Αιμοδοσίας που είναι εξαιρετικά έμπειρο και γνωρίζει καλά πώς θα τηρήσει τα πρωτόκολλα αιμοδοσίας», καταλήγει δίνοντας και εκείνη, μητέρα δύο μικρών παιδιών, ραντεβού με την προσφορά και την αλληλεγγύη στον πάσχοντα συνάνθρωπο.

Info
Ραντεβού για αιμοδοσία στο τηλέφωνο: 6949447740

ρεπορτάζ-κείμενο: Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος