Κομοτηνή – Ηλ. Βλάχος: Να υπάρχει μια “καλύτερη ματιά” στα Σχολεία Ενηλίκων

Μέσω ειδικού Μητρώου συνεχίζεται η διαδικασία κλήσης των εκπαιδευτικών που θέλουν να δουλέψουν στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας. «Η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί με μικρή καθυστέρηση» είπε σήμερα στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (27-9-2021) ο διευθυντής του ΣΔΕ Κομοτηνής, κος Ηλίας Βλάχος, προβλέποντας ότι το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου θα ξεκινήσει η λειτουργία του Σχολείου.

Ο κος Βλάχος σημείωσε πως για να μην υπάρξουν προβλήματα με την καθαριότητα είναι σημαντικό να εξασφαλιστούν έγκαιρα τα κονδύλια που απαιτούνται. Αναμένεται και φέτος να λειτουργήσουν 5 με 6 τμήματα και να εργαστούν σε αυτά 14 με 15 καθηγητές, έχοντας περισσότερους από 90 μαθητές και μαθήτριες από όλη τη Ροδόπη.

Το γεγονός ότι η λειτουργία τους ξεκινά το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου διευκολύνει τους μαθητές, στην πλειοψηφία τους αγρότες και κτηνοτρόφοι. Ήδη το ενδιαφέρον που εκδηλώνεται για την εγγραφή τους είναι πολύ μεγάλο. «Το πρώτο βήμα της εγγραφής είναι και το σημαντικότερο. Πολλά θα κριθούν και από το ποιοι θα έχουν τη δυνατότητα την οικονομική να ανταπεξέλθουν σε αυτό το επιπλέον έξοδο στη συνέχεια της χρονιάς, δηλαδή στη διενέργεια του rapid test, γι’ αυτό και υποβάλαμε αίτημα προς το Υπουργείο Παιδείας και προς τον Δήμο να δοθεί η δυνατότητα στους μαθητές να κάνουν δωρεάν το rapid test» είπε. Μιλώντας για το προφίλ των μαθητών αυτών των σχολείων, των σχολείων ενηλίκων, σημείωσε πως είναι οι άνθρωποι της διπλανής πόρτας, που εργάζονται, που δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν την υποχρεωτική εκπαίδευση στα μικρά τους χρόνια, είναι εργαζόμενοι στη ΒΙΠΕ, κτηνοτρόφοι, αγρότες, ηλεκτρολόγοι, μηχανικοί κ.α., που θέλουν το απολυτήριο Γυμνασίου και κάποιοι από αυτούς θέλουν να συνεχίσουν.

Από τους 36 περσινούς αποφοίτους οι 18 εγγράφηκαν σε λύκεια της πόλης, δείχνοντας πως η θέληση τους για μάθηση δε σταματά. «Η εκπαίδευση δε σταματά στα 18 χρόνια, όταν τελειώνουμε το Λύκειο, η εκπαίδευση και η παιδεία συνεχίζονται εφ’ όρου ζωής» είπε ο κος Βλάχος.

Ζητά παράλληλα να υπάρχει μια καλύτερη «ματιά» στα Σχολεία των Ενηλίκων, καθώς, όπως λέει, είναι τιτάνιος ο αγώνας εκπαιδευτικών και μαθητών, ενώ εξαίρει και τη δουλειά που γίνεται στο ΣΔΕ των Σαπών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος