Κομοτηνή – Ιλ. Αχμέτ: Ομιλία για τη στήριξη της ισοτιμίας δημόσιας και μειονοτικής εκπαίδευσης

Κατά των επιχειρούμενων αλλαγών από την υπουργό Παιδείας στο χώρο της εκπαίδευσης, τοποθετήθηκε με σημερινή του παρέμβαση στην Βουλή ο βουλευτής Ροδόπης του Κινήματος Αλλαγής, Ιλχάν Αχμέτ.

Ειδικότερη αναφορά έγινε στο άρθρο 2 της τροπολογίας με αριθμό 1005/70 23.7.2021 με το οποίο, όπως υποστήριξε, “αποκλείεται η μειονοτική εκπαίδευση από μια σειρά μεταρρυθμίσεων γεγονός και εξοβελίζει το μειονοτικό σχολείο από τις πρόνοιες της παρούσας μεταρρύθμισης”.

Ο βουλευτής Ροδόπης εγκάλεσε την Υπουργό: “… καταφέρνετε τα εξής πρωτοφανή για την μειονοτική εκπαίδευση ζητήματα: 1) Εισάγετε την de facto διάκριση του μειονοτικού σχολείου ως σχολείου β κατηγορίας. 2) Ακρωτηριάζετε το μειονοτικό σχολείο αφήνοντας το απονεκρωμένο από κάθε κοινωνική δραστηριότητα και εξωστρέφεια. 3) Εισάγετε δυσμενή διάκριση σε βάρος Ελλήνων πολιτών που επιλέγουν την μειονοτική εκπαίδευση, δείχνοντας επίσημα πλέον στην Θράκη με ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ τρόπο μαθητές δύο ταχυτήτων. 4) Αρνείστε τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών του δημοσίου σχολείου για τους εκπαιδευτικούς του μειονοτικού σχολείου. 5) Κατατάσσετε την μειονοτική εκπαίδευση ως ένα απόρρητο ζήτημα για ερευνητές, επιστήμονες, κάθε είδους ενδιαφερόμενους, αφού αρνείστε κάθε επαφή του μειονοτικού σχολείου με τον έξω κόσμο. 6) Κόβετε τον ομφάλιο λώρο που συνδέει τα μειονοτικά σχολεία με τις τοπικές κοινωνίες και την αυτοδιοίκηση, ενώ όπου υπάρχει μειονοτικό σχολείο στην Θράκη αποτελεί το σημαντικότερο σημείο συνάντησης και κοινωνικού διαλόγου των τοπικών κοινωνιών. 7) Οδηγείτε την Μειονοτική εκπαίδευση σε απομείωση, παράλυση και πλήρη απαξίωση”.
Διαβάστε εδώ:ΔΤ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ 27.7.2021

Δείτε εδώ το σχετικό video: https://www.youtube.com/watch?v=kDDfEg8BYuU​

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος