Κομοτηνή – Ιλ. Αχμέτ: Οι παραγωγικοί φορείς της Θράκης να διεκδικήσουν επενδύσεις στην περιοχή

Τη συμμετοχή και των ατομικών επιχειρήσεων στο καθεστώς της αγροδιατροφής έως 200.000 ευρώ ανακοίνωσε ο αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης κ. Παπαθανασης μετά από παρέμβαση του βουλευτή ΚινΑλ Ροδόπης, του κου Ιλχαν Αχμέτ.

Σύμφωνα με τον Ροδοπίτη πολιτικό ο κος Παπαθανάσης υποσχέθηκε ότι:« θα δοθεί ιδιαίτερη στήριξη στην περιοχή της Θράκης όχι μόνο με την επέκταση των τριάντα χιλιομέτρων, αλλά και με πριμοδότηση στη βαθμολογία των επενδυτικών σχεδίων που θα αναπτυχθούν εκεί, ταυτόχρονα με επιχορήγηση και μερικώς επιχορήγηση και για τις μεσαίες επιχειρήσεις”.

Ειδικότερα, οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις που συμπεριλήφθηκαν στην τροπολογία του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για την Θράκη:

1. Οι μεσαίες επιχειρήσεις που θα προχωρούν σε επενδύσεις στους τρεις νομούς της περιοχής θα μπορούν να λάβουν μέσω του αναπτυξιακού νόμου όχι μόνο ενίσχυση μέσω φορολογικής απαλλαγής, όπως ισχύει σε όλη την Επικράτεια, αλλά και επιχορήγησης.

2. Προβλέπει bonus 10% στη βαθμολόγηση των επενδυτικών σχεδίων που αφορούν τους τρεις νομούς προκειμένου να μπορούν πιο εύκολα να ενταχθούν στις διατάξεις του αναπτυξιακού νόμου.

3. Στην Περιφέρεια Ανατ. Μακεδονίας – Θράκης το μέγιστο ποσοστό του χάρτη περιφερειακών ενισχύσεων λόγω της επέκτασης της έννοιας της παραμεθόριας ζώνης από 15 χλμ σε 30 χλμ. Έτσι οι ενισχύσεις των επενδυτικών σχεδίων μεγάλων επιχειρήσεων μπορεί να φθάσουν ως το 50% του προϋπολογισμού τους, των μεσαίων επιχειρήσεων 60% και των μικρών επιχειρήσεων 70%.

Κάλεσμα Ιλχάν Αχμέτ στους παραγωγικούς φορείς της Θράκης

Να συντονιστούν για να εξειδικεύσουν τα καταλληλότερα μέτρα για την ενίσχυση των επενδύσεων στην περιοχή προέτρεψε με δήλωσή του τους παραγωγικούς φορείς της Θράκης ο κος Ιλχάν Αχμέτ μετά τις ανακοινώσεις για τις νομοτεχνικές που θα ακολουθήσουν από την πλευρά του αρμόδιου αναπληρωτή Υπουργού.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος