Κομοτηνή: Οικογενειακές επιχειρήσεις, η απάντηση στην κρίση

Array

«Ανοίξαμε μια οικογενειακή επιχείρηση και προσπαθούμε κι εμείς, όπως όλος ο κόσμος» δηλώνει η κα Σπανού. Μητέρα δύο άνεργων παιδιών κι εκείνη πρόσφατα απολυμένη βρέθηκαν να ψάχνουν όλοι μαζί για δουλειά. Ωστόσο, οι θέσεις εργασίες λίγες και οι ευκαιρίες περιορισμένες. Ώσπου, η ιδέα της δημιουργίας μιας οικογενειακής επιχείρησης φάνταζε ως ιδανική λύση.

Δεν είναι το μοναδικό παράδειγμα τα χρόνια της κρίσης. Ίσα –ίσα που παρόμοιες προσπάθειες πληθαίνουν με την προσδοκία ότι θα αποτελέσουν διέξοδο από τα αδιέξοδα που δημιουργεί η οικονομική στενότητα, η έλλειψη εργασίας. «Γνώριζα το αντικείμενο της δουλειές και πάνω σ’ αυτή την εμπειρία κινηθήκαμε» δηλώνει η κα Σπανού τακτοποιώντας τα ράφια στο καινούργιο της παντοπωλείο. «Πιστεύω πως σήμερα οι μόνες επιχειρήσεις που μπορούν να κρατηθούν είναι οι οικογενειακές» δηλώνει κι εξηγεί ότι και οι ώρες λειτουργίας του καταστήματος μπορεί να είναι περισσότερες και οι ανάγκες για πρόσληψη επιπλέον προσωπικού μειωμένες.

«Μοιράζεται ο χρόνος της δουλειάς, μοιράζονται τα έξοδα και με ό,τι περισσέψει προσπαθείς να επιβιώσεις» δηλώνει χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά στον έντονο προβληματισμό και την κατήφεια που επικρατεί στο χώρο της αγοράς; Η κα Σπανού είναι πεπεισμένη ότι τίποτα δεν γίνεται αν δεν υπάρχει συνέχεια στην προσπάθεια και καθημερινός αγώνας. «Ακόμη κι όταν αποτύχεις και πέσεις κάτω, χρειάζεται να σηκωθείς και να προσπαθήσεις εκ νέου» σημειώνει με νόημα στέλνοντας το δικό της μήνυμα στους συναδέλφους της «τίποτα δεν είναι εύκολο και τίποτα δεν γίνεται χωρίς αγώνα και προσπάθεια. Αγώνας και προσπάθεια λοιπόν ξανά και ξανά.»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος