Κομοτηνή: Ικανοποίηση στον Δήμο Αρριανών για την επίσκεψη Ν. Παππά

Array

«Ευχαριστούμε τον Υπουργό. Θέλουμε να έχουμε μια συνεχής επαφή με την κυβέρνηση για να γνωστοποιούμε τα προβλήματά μας και να αναζητούμε λύσεις» δήλωσε ο κος Αμέτ Ριτβάν, δήμαρχος Αρριανών στην ΕΡΤ Κομοτηνής. Είχε μόλις ολοκληρωθεί η επίσκεψή του Νίκου Παππά σε Οργάνη κι Αρριανά στη Ροδόπη. Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών κι Ενημέρωσης Νίκος Παππάς έζησε για 5 ώρες σε ένα δήμο που αποτελείται από 57 οικισμούς, εκ των οποίων οι περισσότεροι είναι ορεινοί και ημιορεινοί με δύσβατο οδικό δίκτυο (ιδιαίτερα από την Οργάνη και πιο πάνω), μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις μεταξύ των οικισμών, απαρχαιωμένα δίκτυα ύδρευσης κι αποχέτευσης και πολλά καθημερινά ζητήματα για τους κτηνοτρόφους κι αγρότες, στην πλειοψηφία τους, κατοίκους.

Κομοτηνή: Ικανοποίηση στον Δήμο Αρριανών για την επίσκεψη Ν. ΠαππάΟ δήμαρχος Αμέτ Ριτβάν για μια ακόμη φορά έθεσε το θέμα της στελέχωσης της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου και αυτό της παραχώρησης μηχανημάτων έργων. «Όταν έρχεται στην περιοχή μας ένας πολιτικός καταλαβαίνει καλύτερα τα ζητήματα που του θέτουμε στην Αθήνα» δήλωσε ο δήμαρχος σημειώνοντας εκ νέου πόσο σημαντικό είναι για τον δήμο «αντί να δίνουμε τη δουλειά έξω πληρώνοντας 500 ευρώ την ημέρα, να έχουμε εμείς τον κατάλληλο εξοπλισμό, να πληρώνουμε 100 ευρώ την ημέρα και να κάνουμε διπλάσια και τριπλάσια δουλειά.» Παράλληλα, ο κ. Αμέτ Ριτβάν φρόντισε να στείλει και τα «χαιρετίσματά του», όπως είπε στον Πρωθυπουργό λέγοντας επί λέξη «περιμένουμε το γκρέϊντερ που μας υποσχέθηκε».

Ικανοποίηση και για την επιχορηγούμενη δορυφορική πρόσβαση

«Όντως υπήρχε πρόβλημα, τώρα με την παρέμβαση του Υπουργού λύθηκε το θέμα της ενημέρωσης» σχολίασε επίσης ο κος Αμέτ Ριτβάν αναφερόμενος στην Επιχορηγούμενη Δορυφορική Πρόσβαση με στόχο την ελεύθερη πρόσβαση στα τηλεοπτικά κανάλια.

Κομοτηνή: Ικανοποίηση στον Δήμο Αρριανών για την επίσκεψη Ν. ΠαππάΟ επανακαθορισμός των οικισμών σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές, ώστε να ενταχθούν όλοι οι οικισμοί και να μπορούν να παίρνουν όλοι την ετήσια εισοδηματική ενίσχυση και την εξισωτική αποζημίωση και όχι όπως ισχύει μέχρι σήμερα σύμφωνα με την ευρωπαϊκή οδηγία ήταν ένα θέμα που επίσης τέθηκε  .Όπως και το θέμα της δημιουργίας Πολυδύναμου ιατρείου στο Δήμο με ιατρούς βασικών ειδικοτήτων επτά ημέρες την εβδομάδα, όλο το 24ωρο προκειμένου να καλύπτει τις ανάγκες των δημοτών σε όλη την έκταση του Δήμου τέθηκε στο τραπέζι των συζητήσεων, τόσο κατά τη διάρκεια της σύσκεψης με τη Δημοτική αρχή, όσο και στον ανοιχτό διάλογο με τους πολίτες σε Οργάνη και Αρριανά.Μάλιστα ο Υπουργός γνωστοποίησε ότι για τα ζητήματα υγείας και της 24ωρης παρουσίας γιατρού 7 ημέρες την εβδομάδα έχει ήδη ενημερωθεί ο κος Πολάκης.
Φώτο: Αμέτ Ριτβάν Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος