Κομοτηνή: Ιδιοκτήτες και εργαζόμενοι στην καφεδούπολη νιώθουν τις πιέσεις της εποχής

Μετά από δύο χρόνια «νέκρας» και «δυσλειτουργίας », όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν μιλώντας για τα χρόνια της πανδημίας, οι ιδιοκτήτες/τριες και οι εργαζόμενοι/νες στo χώρο της αναψυχής, φιλοδοξούν ότι το 2023 θα «τα πάνε καλύτερα».

Όπως δηλώνουν στο www.ertnews.gr με τις αυξήσεις στο πετρέλαιο και στο ρεύμα, αλλά και στις τιμές των πρώτων υλών που χρησιμοποιούν το κόστος λειτουργίας για τα εκατόν τριάντα (130) καταστήματα cafe της Κομοτηνής έχει αυξηθεί μαζί και ο βαθμός δυσκολίας για την εξασφάλιση συνέχισης της λειτουργίας τους.

«Ο κόσμος είναι πιο συγκρατημένος» παρατηρούν για τους πελάτες τους και προσθέτουν «μακάρι να κρατηθούν ανοιχτές και σε ικανοποιητική λειτουργία οι επιχειρήσεις για να συνεχίσουν να έχουν δουλειά και εισόδημα ιδιοκτήτες και δεκάδες εργαζόμενοι» γνωρίζοντας καλά πως κάποιοι συνάδελφοί τους δεν τα έχουν καταφέρει, αντιθέτως χρειάστηκε στο διάστημα που προηγήθηκε να βάλουν λουκέτο.

«Πού οφείλεται η αυξητική τροχιά στην ίδρυση και λειτουργία επιχειρήσεων αυτού του είδους;» ρωτάμε έμπειρο επαγγελματία στο χώρο για να τον ακούσουμε να απαντά πως «όλα ξεκινούν από την ανάγκη του κόσμου να κάνει κάτι και η ενασχόληση στην αναψυχή φαντάζει εύκολη, δεν είναι όμως.Απαιτείται προσπάθεια και πολύ προσωπική δουλειά». Με τον ίδιο τρόπο σημειώνει πως απαιτείται και «μεγάλη προσοχή στα έξοδα».

Η εξασφάλιση πρώτων υλών σε τιμές προσιτές από τους προμηθευτές τους είναι ένας φετινός «πονοκέφαλος», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν και στην απορία που πάει να σχηματιστεί απαντούν με λίγες λέξεις: «Επιπλέον τρία (3) ευρώ στην τιμή αγοράς του ενός (1) κιλού καφέ. Και πενήντα λεπτά παραπάνω στο ένα κιλό ζάχαρη».
Κάπως έτσι έφτασε ο ελληνικός να πωλείται δύο ευρώ σε ένα απόκεντρο café της Κομοτηνής, σε μια πόλη «Καφεδούπολη», όπως την ονομάζουν. «Θα συνεχίσει για πολύ να έχει αυτόν τον «τίτλο»»; Ρωτάμε θέλοντας να καταγράψουμε σχόλια και προβλέψεις. «Είναι εφικτό να τα καταφέρουμε, βοηθά και το πλούσιο εργατικό φοιτητικό δυναμικό,ωστόσο, χρειάζεται προσοχή και φροντίδα του χώρου και πολύ προσωπική δουλειά ».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος