Κομοτηνή: Ιδιοκτήτες ακινήτων προετοιμάζουν τα διαμερίσματα για παλιούς και νεοεισαχθέντες φοιτητές

Κινητικότητα σημειώνεται στον χώρο των ακινήτων στην Κομοτηνή. Από τη μια οι ιδιοκτήτες που άρχισαν ήδη τις ετοιμασίες των προς ενοικίαση διαμερισμάτών τους, εν όψει της έλευσης των νεοεισαχθέντων, και από την άλλη οι φοιτητές των προηγούμενων χρόνων που επιλέγουν αυτό το διάστημα, να βρουν σπίτι, οικονομικότερο και πιο κοντινό στις Σχολές τους ή στο κέντρο, για τα επόμενα χρόνια των σπουδών τους.

«Μέχρι στιγμής τα ελεύθερα προς ενοικίαση σπίτια είναι λίγα» δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (5-7-2022) η κα Γεωργία Κατσάνου, ιδιοκτήτρια μεσιτικού γραφείου στην Κομοτηνή. Όπως είπε, σιγά – σιγά οι ενδιαφερόμενοι ιδιοκτήτες θα γνωστοποιούν τα προς ενοικίαση διαμερίσματά τους. Ωστόσο, έσπευσε να διαβεβαιώσει ότι δεν θα μείνουν φοιτητές χωρίς στέγη. «Θα βρουν σπίτι σίγουρα οι νεοεισαχθέντες» σημείωσε.

Όσον αφορά στις τιμές; Διαμερίσματα 40-45 τ.μ. ενοικιάζονται 300 ευρώ, αλλά δεν λείπουν και φοιτητικά διαμερίσματα των 800 ευρώ. «Λίγα, αλλά υπάρχουν φοιτητές που τα ενοικιάζουν» είπε. Παράλληλα, σημείωσε ότι ιδιαίτερη προτίμηση δείχνουν στα studio και στην επιλογή να μένουν μόνοι γυρίζοντας την πλάτη στην συγκατοίκηση.
Τέλος, η κα Κατσάνου έσπευσε να προτρέψει ιδιοκτήτες και ενοικιαστές να εμπιστεύονται μόνο τα νόμιμα μεσιτικά γραφεία αποφεύγοντας τους πρόθυμους που στο όνομα της εξυπηρέτησης τάχα με το αζημίωτο πάντα στερούν στην ουσία εισόδημα από ιδιοκτήτες και εργαζόμενους στον χώρο των μεσιτικών, τεχνικών γραφείων, των ενοικιάσεων και των αντιπαροχών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος