Στα χρόνια της κρίσης, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που αποφάσισαν πολλά πράγματα να τα κάνουν μόνοι τους. Όπως δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις εκείνες, γυναικών κυρίως, που στράφηκαν προς την δημιουργία, προς την χειροτεχνία, την οικοτεχνία και την παρασκευή αναζητώντας διεξόδους από τα άγχη της καθημερινότητας, αλλά και τρόπους για να νιώσουν καλύτερα.
Κοσμήματα με «Κουίλινγκ » και «Origami»

Δημιουργίες με ξύλο, χαρτί και κοχύλια
«Εργάζομαι πολύ, ιδιαίτερα με το χαρτί, χρησιμοποιώντας το ως λωρίδες, το σκληραίνω φτάνοντας σε ένα πρωτότυπο αποτέλεσμα.» δηλώνει η κα Θανόγλου σημειώνοντας πως «είχα πάντα μανία με τα υλικά. Ακόμη κι όταν δεν είχα χρόνο πάντα συνέλεγα κάποια υλικά γιατί μου άρεσαν το ξύλο, το χαρτί, τα κοχύλια, αντικείμενα τα οποία συγκεντρώθηκαν κάποια στιγμή πολλά και άρχισα να τα δουλεύω.» όσον αφορά στα οφέλη που προκύπτουν για την ίδια από αυτή την ενασχόληση σημειώνει πως ανακάλυψε διαφορετικούς τρόπους δουλειάς. Γνώρισε πολύ κόσμο που ασχολούνται επίσης στον χώρο της δημιουργίας. Εκφράζεται με τρόπο που της αρέσει διαπιστώνοντας ότι αυτό αρέσει και σε άλλους.
100% διαφυγή η δημιουργία
«Χρειάζομαι απόλυτη ησυχία και χρόνο. Δεν κάθομαι ποτέ να σχεδιάσω από πριν τι θα βγει. Βγαίνει με τα υλικά που θα βρω μπροστά μου. Με τις ιδέες που θα «κατεβάσω» εκείνη τη στιγμή κι αυτό είναι που μου αρέσει. Αυτή η διαδικασία.» δηλώνει η ίδια τονίζοντας πως είναι μια διαφυγή 100%! «Έχει δημιουργικότητα η ενασχόληση αυτή και εμένα με βοηθάει πάρα πολύ.» παραδέχεται καλώντας κι άλλους να ασχοληθούν.
Φώτο:Μαργαρίτα Θανόγλου Ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος