Κομοτηνή: Η τελευταία δεκαετία μέσα από τα μάτια των εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα

Μιλούν για μια δεκαετία δύσκολη. Την έζησαν πίσω από τους πάγκους, τα γραφεία, τα ταμεία, τις βιτρίνες, τα ράφια των καταστημάτων και των επιχειρήσεων που εργάζονται. Είδαν την ευφορία που τους έταξαν γονείς και μεγαλύτεροι σε ηλικία να γίνεται «ψαλίδισμα απολαβών» και «άγχος για να προλάβουν».

Παρόλα αυτά, εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα στέκονται όρθιοι και μιλώντας στο ertnews.gr σημειώνουν: «Και τώρα αν κάναμε την αρχή πάλι στους ίδιους χώρους θα επιλέγαμε να ήμασταν».

Εργαζόμενοι κάποιοι που αναγκάστηκαν να αλλάξουν πόστα κι εργασιακούς χώρους για να τα καταφέρουν και άλλοι που στάθηκαν πιο τυχεροί, βρίσκοντας κάτι πιο σταθερό, χωρίς, όμως, «να δούμε αυξήσεις όλα αυτά τα χρόνια». Εργαζόμενοι στην αναψυχή μιλούν για «δύσκολους καιρούς» και για «ανυπόμονους πελάτες». Παρατηρούν σε σχέση με τον καιρό προ της πανδημίας του κορονοϊού τον κόσμο να έχει επιστρέψει με «πολλά νεύρα» στην κανονικότητα του, «ξεσπούν πιο εύκολα» λένε και αποκαλύπτουν το μυστικό: «πάντα ένα βήμα πιο πίσω».

Όσον αφορά στην κίνηση που σημειώνεται αυτές τις ημέρες στην πόλη της Κομοτηνής; «Μέτρια» υποστηρίζουν ελπίζοντας σε καλύτερες μέρες προσεχώς. Κάνοντας ένα σύντομο απολογισμό της χρονιάς που φεύγει λένε: «Μια από τα ίδια σε σχέση με το 2021» προτρέποντας «αισιοδοξία» για τη νέα χρονιά. «Αν είχατε τη δυνατότητα να αλλάξετε αντικείμενο εργασίας θα το κάνατε;» ρωτάμε πριν τους αφήσουμε για να παραδώσουν παραγγελίες και να καταγράψουν νέες για να τους ακούσουμε να απαντούν χωρις δεύτερη σκέψη «πάλι εδώ θα ήμασταν».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος