Κομοτηνή: Η Ροδόπη τίμησε την 25η Μαρτίου

Πλήθος κόσμου, χιλιάδες πολίτες, χριστιανοί και μουσουλμάνοι τίμησαν σήμερα τη μεγάλη επέτειο της 25ης Μαρτίου του 1821 στην Κομοτηνή, στην ΠΕ Ροδόπης.

Με την παρουσία των επισήμων και των αρχών του τόπου,(του περιφερειάρχη αν.Μ.Θ. κου Χρήστου Μέτιου,των Βουλευτών της Ροδόπης του δημάρχου Κομοτηνής, Γιάννη Γκαράνη, του αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης Νίκου Τσαλικίδη, του προέδρου της Αρμενικής Κοινότητας κ. Στέπαν Ματεοσιάν κ.α.) και πλήθος κόσμου τιμήθηκε η μεγάλη Επέτειος και η Θρησκευτική Εορτή. Όλοι και όλες εξήραν στα μηνύματά τους τη σπουδαιότητα του αγώνα του ’21,την προσφορά των αγωνιστών και τη διαχρονικότητα του μηνύματος. Ιδιαιτέρως εντυπωσιακή η παρέλαση των πολιτιστικών – αθλητικών οργανώσεων, της φοιτητικής και μαθητικής νεολαίας, των σωμάτων Ελλήνων προσκόπων και Ελληνίδων οδηγών, των ενόπλων δυνάμεων, της ελληνικής αστυνομίας κ.λ.π. που εισέπραξαν το χειροκρότημα από τους κατοίκους της Ροδόπης. Με άψογο βηματισμό, βήμα γεμάτο περηφάνια, κέρδισαν θαυμασμό, αγάπη και χειροκρότημα συγγενών, δασκάλων, φίλων, συμμαθητών, αλλά και του υπόλοιπου κόσμου. Κομοτηνή: Η μαθητιώσα νεολαία της Ροδόπης κέρδισαν το χειροκρότημα Σημαιοφόρος ο Κωνσταντίνος Κουπάκης, από το 2ο Λύκειο της Κομοτηνής κρατώντας «περήφανος», όπως είπε, «την ελληνική σημαία» μοιράστηκε στο www.ertnews.gr συναισθήματα και σκέψεις. «Είναι σημαία βουτηγμένη στο αίμα των προγόνων, οι οποίοι τίμησαν με κάθε τρόπο, τη ζωή, την ελευθερία, η οποία θέλει αρετή και τόλμη».

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής, ο κ.κ. Παντελεήμονας μπροστά στον ανδριάντα του Εθνεγέρτη Μητροπολίτη Μαρωνείας Κωνστάντιου στον αύλειο χώρο του Ιερού Καθεδρικού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου τέλεσε Επιμνημόσυνη δέηση. Μηνυμα ειρηνικής συνύπαρξης και κοινής προκοπής για τον τόπο για τους κατοίκους του έστειλαν τόσο ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμων, όσο και ο Σοφολογιότατος Μουφτής Κομοτηνής Τζιχάντ Χαλίλ. «Το: «Ελευθερία ή Θάνατος» έγινε όντως μήνυμα ζωής. Σε πολλά πρέπει να αντιδράσουμε. Και επειδή πολλοί από εμάς άλλα έχουμε στην καρδιά μας, άλλα στο νου και άλλα στη γλώσσα μας πάρουμε αυτό το μήνυμα της πιστότητας έργων και λόγων από τους πατέρες μας» δήλωσε και σημείωσε «Χρόνια πολλά και η Παναγία να είναι βοήθεια μας. Οι ήρωες του 21, ο Κολοκοτρώνης και ο θεός έβαλαν την υπογραφή του για την ελευθερία των Ελλήνων αυτή η υπογραφή μπήκε μια φορά και δεν την παίρνει ο Θεός πίσω, ας μην το ξεχνάμε και ας φανούμε κι εμείς απόγονοι τέτοιων ηρώων» ευχήθηκε ο Μητροπολίτης Κομοτηνής Παντελεήμων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος