Κομοτηνή: Η “Περιφερειακή Σύνθεση” για την υδροδότηση στη Μαρώνεια

Κριτική στην Περιφερειακή Αρχή ασκεί η περιφερειακή παράταξη “Περιφερειακή Σύνθεση” με επικεφαλής τον Χριστόδουλο Τοψίδη, μείζων αντιπολίτευση στο ΠΣ αν.Μ.Θ. με αφορμή το πρόβλημα της υδροδότησης που έχει προκύψει περιοχές όπως η Ροδόπη.

“Το νερό «νεράκι» λένε οι κάτοικοι, οι επισκέπτες και οι επιχειρηματίες στην περιοχή της Μαρώνειας στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης και η διοίκηση της Περιφέρειας αρκείται σε τυπικούς ελέγχους, τα αποτελέσματα των οποίων δεν θεωρεί και απαραίτητο να δημοσιοποιήσει στο Περιφερειακό Συμβούλιο” αναφέρει χαρακτηριστικά και σημειώνει ότι: “Η ενημέρωση για τις ενέργειες της Περιφέρειας επί του συγκεκριμένου -σοβαρότατου- θέματος ήρθε μόνο μετά από παρότρυνση της παράταξής μας, που έχει αποδείξει ότι τείνει μονίμως εύηκοον ους στα προβλήματα των πολιτών σε όλη την επικράτεια της Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης.”

Όπως τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση:”Κατανοούμε πλήρως και γνωρίζουμε ότι το πρόβλημα της υδροδότησης στη συγκεκριμένη περιοχή είναι σύνθετο και πολύπλοκο, ωστόσο αυτό δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία για κανέναν εμπλεκόμενο φορέα”. Και σημειώνεται ότι: “αυτό που απαιτούμε από την Διοίκηση της Περιφέρειας ΑΜΘ είναι να εξαντλήσει το 100% των δυνατότητων της καθώς το νερό είναι ύψιστο αγαθό πρωτίστως και την επιβίωση και σωστή διαβίωση των πολιτών. Παράλληλα όμως, η λειψυδρία δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην τοπική επιχειρηματικότητα που είναι κατά βάση εποχική-τουριστική και ακόμη και η παραμικρή καθυστέρηση στην εξομάλυνση της κατάστασης έχει σημαντικό αρνητικό αποτύπωμα”.
Η ίδια ανακοίνωση καταλήγει με τη σημείωση: “Παραμένουμε στις επάλξεις και σε άμεση επαφή με τους κατοίκους και τους επιχειρηματίες στην περιοχή της Μαρώνειας καταγράφοντας όλες τις εξελίξεις επί του συγκεκριμένου προβλήματος. Ελπίζουμε ότι δεν θα υπάρξει ανάγκη να επανέλθουμε, αλλά όπως έχει αποδείξει η έως τώρα πορεία και στάση της παράταξής μας, αν αυτό κριθεί απαραίτητο, θα το πράξουμε με οποιονδήποτε προσφερόμενο τρόπο”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος