Κομοτηνή: Η πρωτεύουσα της Θράκης κερδίζει τις εντυπώσεις φοιτητών και νεαρών επισκεπτών

Συγκρίνουν την Κομοτηνή με την πόλη τους, την Αθήνα και αντί για την αναμενόμενη απάντηση: «Καμιά σχέση» σημειώνουν: «Είναι πιο ωραία φοιτήτουπολη». Φοιτητές κι επισκέπτες από την Πρωτεύουσα της χώρας βρίσκονται στην πρωτεύουσα της Θράκης και δηλώνουν «εντυπωσιασμένοι από όσα προλάβαμε να δούμε».

Ο απλός τρόπος ζωής, η απουσία κυκλοφοριακής συμφόρησης, αλλά και έλλειψη μεγάλων αποστάσεων τους έχει ήδη κερδίσει. «Στην Αθήνα η φοιτητική ζωή δεν είναι σε τόσο παρεϊστικό κλίμα, όπως εδώ» λένε. Παράλληλα, προσθέτουν ότι «σε δέκα λεπτά με τα πόδια βρίσκεσαι στον προορισμό σου, αδιανόητο για τα δεδομένα της Αθήνας». Στέκονται στο χαμηλό κόστος ζωής «σε σύγκριση με την Πρωτεύουσα, αλλά και άλλες πόλεις» λέγοντας χαρακτηριστικά «σίγουρα πιο μειωμένο» και συγκαταλέγουν τις τιμές όχι μόνο στην εστίαση και την αναψυχή, αλλά και στα ενοίκια που καταβάλλουν.

Η δωρεάν σίτιση στο Πανεπιστήμιο με «αξιοπρεπή τρόπο», όπως λένε, η άμεση επαφή με τους συμφοιτητές και τους καθηγητές τους, αλλά και η απλότητα- φιλοξενία των ντόπιων είναι επίσης στα θετικά.
Όσον αφορά στα αρνητικά που έχουν σημειώσει; «Η μεγάλη απόσταση από το κέντρο. Το υψηλό κόστος των μετακινήσεων.Και η έλλειψη επιλογών από ένα σημείο και μετά», όπως επισημαίνουν, «δεν υπάρχουν σωστά οργανωμένες επιλογές, που να απευθύνονται στους ίδιους, πέρα από τα cafe» ζητώντας παράλληλα και: «μεγαλύτερη φροντίδα και καθαριότητα στους δημόσιους χώρους».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος