Κομοτηνή – Η.Ποιμενίδης: Ο Μικρός Πρίγκηπας θα “μιλήσει” σε μικρούς και μεγάλους

Μια διαφορετική παράσταση ανεβάζουν τα μέλη του Συλλόγου Μέριμνας ΑμεΑ Νοητικής Υστέρησης Ν. Ροδόπης «Άγιοι Θεόδωροι» σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Όπως ανέφερε σήμερα Παρασκευή 11 Ιουνίου στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» ο διοικητικός διευθυντής του Συλλόγου ο κος Ηλίας Ποιμενίδης.

«Ήταν μια πρόταση που υποβλήθηκε στο Υπουργείο Πολιτισμού στις 26 -2- 2020» είπε ο κος Ποιμενίδης και μίλησε για τη δημιουργία θεατρικού εργαστηρίου για Άτομα με Νοητική Υστέρηση το οποίο λειτουργεί από το Οκτώβριο του 2020.

Κομοτηνή – Η.Ποιμενίδης: Ο Μικρός Πρίγκηπας θα “μιλήσει” σε μικρούς και μεγάλουςΗ επιχορήγηση των δράσεων και των προγραμμάτων της καθολικής προσβασιμότητας των ατόμων με αναπηρία στον πολιτισμό, με σκοπό την άρση των διακρίσεων, καθώς και την κοινωνική ενσωμάτωσή – συμμετοχή τους στον Πολιτιστικό και Δημιουργικό Τομέα αποτέλεσε ένα ακόμη έναυσμα για τον Σύλλογο που έχει τη δική του πολυετή πορεία και προσπάθεια όλα αυτά τα χρόνια.

Ο Σύλλογος θα ανεβάσει τη θεατρική παράσταση «Ο μικρός πρίγκιπας» στο Θερινό Θέατρο του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κομοτηνής (σήμερα Παρασκευή 11-06-2019 στις 21.00), με τη συμμετοχή των ωφελουμένων του. «Ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία για εμάς τους ίδιους η θεατρική παράσταση. Ήταν απόρροια του θεατρικού εργαστηρίου που δημιουργήθηκε από τον Οκτώβριο του 2020. Επιλέξαμε τον «Μικρό Πρίγκηπα» γιατί “μιλά” εξίσου σε μικρούς και μεγάλους» δήλωσε ο κος Ποιμενίδης.
Παράλληλα, σημείωσε ότι περνούν πολλά κοινωνικά μηνύματα τα οποία είναι πολύ χρήσιμα ιδιαίτερα τη σημερινή περίοδο.

Η κα Χρύσα Ιωαννίδου είναι σκηνοθέτης της παράστασης και συμμετέχουν σε αυτή οι εργαζόμενοι του Συλλόγου, όπως και οι ωφελούμενοι, “τα παιδιά εμπλέκονται επίσης και το χαίρονται πάρα πολύ” αποκάλυψε ο Διοικητικός Διευθυντής. « Με αυτόν τον τρόπο θα δείτε πόσο ενεργά να συμμετέχουν και να αναπτύσσουν κοινωνικές δεξιότητες. Τα παιδιά είναι πολύ ενθουσιασμένα.» είπε ο κος Ποιμενίδης δίνοντας ραντεβού σήμερα στις εννέα το βράδυ.
Συνέντευξη –κείμενο:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος