Κομοτηνή – Η. Παπαχίντζος: Αναγκαία αποσυμφόρηση, προσλήψεις προσωπικού και αγορά εξοπλισμού στις Δικαστικές Φύλακές

Με τα ίδια προβλήματα εξακολουθούν να εργάζονται τα μέλη του Σωματείου Εξωτερικής φρουράς των Δικαστικών Φυλακών της Κομοτηνής. Παρά το γεγονός ότι από τις αρχές του έτους έχουν τονίσει ότι είναι αναγκαία η αποσυμφόρηση, οι προσλήψεις προσωπικού και η αγορά εξοπλισμού.

Παρά το γεγονός ότι με την ολοκλήρωση της προκήρυξης 6Κ (διαγωνισμός πρόληψης του 2018) ενισχύθηκε η δύναμη με τέσσερις (4) νέους υπαλλήλους ακολούθησε η απόσπαση τριών (3) με αποτέλεσμα να εξακολουθούν να εργάζονται κατά 30% λιγότεροι υπάλληλοι σε σχέση με όσους προβλέπει το Οργανόγραμμα.

Οι δικαστικές φυλακές της Κομοτηνής είναι η 2η Φυλακή στην Ελλάδα σε υπερπληθυσμό, παρουσιάζοντας ήδη 200% πληρότητα. Ο αυξημένος αριθμός κρατουμένων αυξάνει και τον αριθμό των μεταγωγών, ρόλο με τον οποίο είναι επιφορτισμένοι οι εργαζόμενοι Εξωτερικής Φρουράς. Όπως δήλωσε στο ertnews.gr ο πρόεδρος του Σωματείου, ο κος Ηλίας Παπαχίντζος «είναι οι φυλακές με τις περισσότερες μεταγωγές στην Ελλάδα», μεταγωγές σε Δικαστήρια, Νοσοκομεία κ.α. .

Οι σαράντα έξι (46) εργαζόμενοι ως εξωτερική φρουρά έχουν να πάρουν συνολικά 2.500 ρεπό. Ενδεικτικά ο πρόεδρος ανέφερε το δικό του παράδειγμά λέγοντας πως του οφείλουν ογδόντα (80) ρεπό, «κατάσταση» που συντροφεύει όλους τους συναδέλφους του.

Όσον αφορά στον εξοπλισμό που χρησιμοποιούν ούτε και εκεί έχουν σημειωθεί βελτιώσεις καθώς ο εξοπλισμός που χρησιμοποιούν είναι απαρχαιωμένος. Τα όπλα είναι της δεκαετίας του ΄60 με μοναδική εξαίρεση οι τέσσερις νεοπροσληφθέντες που παρέλαβαν πιο σύγχρονα δανεικά από την Ελληνική Αστυνομία. Παλαιά και τα αλεξίσφαιρα που έχουν στη διάθεσή τους. Με κάποιους από τους εργαζόμενους να προβαίνουν σε αγορά σύγχρονου εξοπλισμού καλύπτοντας τα έξοδα, όμως, εξ ιδίων.

Έκκληση για επιπλέον στήριξη και ενίσχυση του έργου τους απεύθυνε ο κος Παπαχίντζος σημειώνοντα και την ανάγκη λειτουργίας των Φυλακών της Δράμας που θα δώσει τη δυνατότητα αποσυμφόρησης των Δικαστικών Φυλακών της Κομοτηνής.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος