Κομοτηνή: Η κίνηση συνεχίζεται για την αναζήτηση φοιτητικής στέγης

Όταν φύγουν οι 4ετης φοιτητές (που έχουν τώρα την υποχρέωση της εξεταστικής), τότε σίγουρα θα αδειάσουν νέα διαμερίσματα στην Κομοτηνή, πιο βολικά για τους φοιτητές (νεοεισερχόμενους και παλιούς). Το παραπάνω διαβεβαιώνουν επαγγελματίες του χώρου της ενοικίασης ακινήτων.

Η ζήτηση μπορεί να συνεχίζεται, ωστόσο, οι ευκαιρίες για ενοικίαση στέγης φοιτητικής στο κέντρο είναι: και « μετρημένες» και «απομακρυσμένες» και “ακριβές “. “Όλες οι επιλογές είναι πιο ακριβές φέτος, τουλάχιστον κατά 20% , χωρίς να λείπουν, όμως, και ευκαιρίες για φθηνότερα διαμερίσματα (πιο απομακρυσμένα).

Όπως τονίζουν στο www.ertnews.gr « οι πρώτοι – πρώτοι που ήρθαν εγκαίρως με τους γονείς τους έκλεισαν ακριβά». Φέτος, στην Κομοτηνή θα είναι ελάχιστα τα διαμερίσματα που θα μείνουν ξενοίκιαστα. Αντιθέτως, η αυξημένη ζήτηση λόγω των φοιτητών, των εργαζομένων σε έργα που γίνονται στην ΒΙΠΕ και των στρατιωτών στάθηκε αιτία να ενοικιαστούν και διαμερίσματα, κάπως απομακρυσμένα από το κέντρο.
«Η Κομοτηνή είναι μικρή πόλη, οι μετακινήσεις γίνονται γρήγορα, οπότε δεν θα πρέπει οι αποστάσεις να τους δημιουργούν δισταγμό στην επιλογή κατοικίας» τονίζουν και σημειώνουν ότι τα κεντρικά σπίτια είναι πάντα πιο ακριβά, ομοίως και τα σπίτια κοντά στις στάσεις των λεωφορείων, των τμημάτων του Πανεπιστημίου.

«Πόσο πιο ακριβά;» ρωτάμε επαγγελματίες και ιδιοκτήτες ακινήτων, αλλά και τους ίδιους τους φοιτητές; «Τουλάχιστον 20% πιο πάνω με την δίχωρη γκαρσονιέρα, κατασκευής από το 2000 και μετά, να ενοικιάζεται 250-300 ευρώ» απαντούν.

Για μεγάλα διαμερίσματα, σε απομακρυσμένες γειτονιές, όπως αυτές: στο Νοσοκομείο, στη Νέα Μοσυνούπολη, στους Στρατώνες, στο Σταθμό, στην Πλάκα πάντα σημειώνεται μια μικρή «δυστοκία» στην ενοικίασή τους. Ωστόσο, η συγκατοίκηση είναι μια λύση που «επιστρέφει» ως επιλογή και εκεί η κινητικότητα είναι αυξημένη φέτος.

Την πραγματοποίηση δρομολογίων στις απομακρυσμένες γειτονιές πρότεινε η πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ακινήτων Ροδόπης, η κα Χρύσα Κυριακούση. «Πάγιο αίτημα μας προς το δήμο» σημείωσε στο www.ertnews.gr. Παράλληλα, προέτρεψε ιδιοκτήτες κι ενοικιαστές να επιδιώκουν απαρέγκλιτα τις έγγραφες συμφωνίες.

Η έγνοια της ασφάλειας στις μετακινήσεις και στις εξόδους των παιδιών τους κυριαρχεί στις κουβέντες των γονιών που έρχονται για πρώτη φορά από άλλες περιοχές της χώρας μαζί με τα παιδιά τους στην Κομοτηνή θέλοντας να διασφαλίσουν τις καλύτερες συνθήκες για τις σπουδές τους.
Ενώ ικανοποιημένοι από την κίνηση που σημειώθηκε και σημειώνεται τις ημέρες αυτές δηλώνουν ιδιοκτήτες κι εργαζόμενοι σε καταστήματα πώλησης με φοιτητικά είδη, μην παραλείποντας να σχολιάσουν, όμως, ότι τα τελευταία χρόνια αυξάνεται ο αριθμός των φοιτητών που προτιμούν τα επιπλωμένα διαμερίσματα και μειώνονται οι δικές τους πωλήσεις.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος