Κομοτηνή: Η Ιστορία του Πανθρακικού Σταδίου

Έναν αιώνα ζωή έχει το Πανθρακικό Στάδιο της Κομοτηνής. Το ποδοσφαιρικό γήπεδο στην πόλη της Κομοτηνής, που αποτελεί την έδρα της ομάδας κατασκευάστηκε μεταξύ 1922 και 1923 από τον ελληνικό στρατό, έπειτα από την απελευθέρωση της πόλης και της Θράκης από την Οθωμανική Αυτοκρατορία και την ενσωμάτωση της στον εθνικό κορμό.

Η βόρεια εξέδρα κατασκευάστηκε στη δεκαετία του ’50, ενώ η μικρότερη εξέδρα στη νότια πλευρά χτίστηκε στη δεκαετία του ’70. Η ανοδική πορεία της ομάδας του Πανθρακικού ώθησε τους αρμόδιους φορείς στην συνεχή βελτίωση του γηπέδου ώστε να είναι λειτουργικό και να εξελιχθεί στο στολίδι της πόλης μας, όπως είναι αυτήν την στιγμή.

Κομοτηνή: Η Ιστορία του Πανθρακικού ΣταδίουΤο 2005 τοποθετήθηκε στέγαστρο πάνω από την βόρεια εξέδρα και προστέθηκαν σε αυτήν και πλαστικά καθίσματα. Το 2006 ολοκληρώθηκε η ανασυγκρότηση της βόρειας εξέδρας, αναμορφώθηκαν τα αποδυτήρια, η αίθουσα τύπου και τα δημοσιογραφικά θεωρεία, ενώ επίσης κατασκευάστηκε ένα μικρό σκέπαστρο στην κύρια εξέδρα.

Το 2008 κατασκευάστηκε η δυτική μεταλλική εξέδρα, ενώ τοποθετήθηκαν επίσης και προβολείς. Το 2009 κτίστηκε η ανατολική εξέδρα, τοποθετήθηκε νέος φυσικός χλοοτάπητας, κατασκευάστηκαν νέα δημοσιογραφικά θεωρεία στην νότια εξέδρα, καθώς και VIP σουίτες στη βόρεια. Έπειτα τις ανακαινίσεις που έλαβαν χώρα την διετία 2008-2009, η χωρητικότητα αυξήθηκε από 3.000 στις 6.700 θέσεις.

Χαρακτηριστικό και κύριο γνώρισμα είναι ο Ιερός Ναός της του Θεού Σοφίας που ξεχώριζε τόσο στους φιλοξενούμενους όσο και στους τηλεοπτικούς δέκτες. Ένα ακόμα χαρακτηριστικό ήταν το ρεφρέν «Μπρος στην εκκλησιά μία ακόμα μαχαιριά θέλεις να μου δώσεις» μετά από την επίτευξη τερμάτων της ομάδας μας στην εστία μπροστά στο Ναό. “Σε αυτό το γήπεδο, που είναι συνώνυμο της ομάδας μας θέλουμε να γράψουμε πάλι ΜΑΖΙ ιστορία…” αναφέρει η διοίκηση του Πανθρακικού.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος