Κομοτηνή: Η έξοδος των συζητήσεων και της χαλάρωσης μακριά από το σπίτι

Άφησαν πίσω το σπίτι τους, τους δικούς τους ανθρώπους, τους γνώριμους τόπους και βρήκαν ερχόμενες νέα άτομα, καινούργιους φίλους, διαφορετικές διαδρομές.

Τέσσερις (4) σπουδάστριες στη Σχολή Δοκίμων μιλώντας στο www.ertnews.gr αποκάλυψαν τη γνώμη, που έχουν για την Κομοτηνή. Στάθηκαν σε αυτό που τους έχει λείψει περισσότερο και μοιράστηκαν τη μεγαλύτερη ανασφάλεια για το μέλλον τους.

Το Σαββατοκύριακο στην πρωτεύουσα της Θράκης είναι ταυτισμένο με εξόδους όχι μόνο για τα μέλη της φοιτητικής κοινότητας και τους αδειούχους φαντάρους, αλλά και για τους δοκίμους της Σχολής Αστυφυλάκων. Έτσι, νέοι και νέες σχηματίζουν τις δικές τους παρέες και επιλέγουν άλλοτε Café, άλλοτε φαγητό και σίγουρα μπόλικη κουβέντα για όλα όσα δεν μπορούν, ίσως, να μοιραστούν στη Σχολή τους.
«Το σπίτι, η οικογένεια, τα κατοικίδια τους και η ενασχόληση με τα αγαπημένα τους αθλήματα» είναι αυτά που τους λείπουν περισσότερο δηλώνουν στο www.ertnews.gr τα τέσσερα μέλη μιας παρέας νεαρών δοκίμων και στο ερώτημα «τι βρήκαν ερχόμενες;» απαντούν: 1)μια καινούργια πόλη, 2) νέα άτομα , 3) διαφορετικές εμπειρίες,4) έρωτες.
Όσον αφορά στα εντός της Σχολής, όμως, σημειώνουν πως το μεγαλύτερο τους πρόβλημα είναι: «Η συγκατοίκηση» και εξηγούν ότι η συμβίωση έξι ατόμων στον ίδιο χώρο είναι ένα «θέμα» που πρέπει με προσπάθεια να συνηθίσουν. Στέκονται στο φαγητό επισημαίνοντας ότι: «Δεν είναι σαν της μαμάς, αλλά εντάξει…» . Και σε σχέση με την Κομοτηνή αποκαλύπτουν το «σκληρό» τους πρόσωπο λέγοντας: «Δεν θα την επέλεγαν για μόνιμο τόπο κατοικίας τους». Και οι τέσσερις στο ερώτημα: «Τι είναι αυτό που τις λείπει;» απάντησαν: «περισσότερες επιλογές» εξηγώντας: «Να μπορείς να κάνεις πράγματα…».
Τέλος, όσον αφορά στα μελλοντικά τους σχέδια, παρά το γεγονός ότι η επαγγελματική τους αποκατάσταση είναι εξασφαλισμένη φαίνεται πως και εδώ η αγωνία δεν λείπει, καθώς και οι τέσσερις κατέθεσαν την ανησυχία τους για το μέλλον.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος