Μετανάστες που εργάζονται στο εξωτερικό και διερχόμενοι Ρούμανοι, Βούλγαροι και λίγοι Τούρκοι στηρίζουν τις επιχειρήσεις εστίασης στην Κομοτηνή, καθώς οι ντόπιοι πελάτες , σε αντίθεση με πέρσι, φέτος φαίνεται πως εγκατέλειψαν την πόλη προτιμώντας την παραλιακή ζώνη.
«Πονοκέφαλος» για τους επαγγελματίες της εστίασης αποτελούν τρεις παράγοντες: Η μειωμένη κατά 20% κίνηση εντός πόλης, η κατά 30% μικρότερη κατανάλωση που σημειώνεται και ο κατά 20% μειωμένος τζίρος σε σχέση με το περσινό καλοκαίρι. “Βραχνάς” και οι ανατιμήσεις στις πρώτες ύλες που χρησιμοποιούν.
«Κάθε δεκαπέντε μέρες πληρώνουμε τα προϊόντα που προμηθευόμαστε και πιο ακριβά» δηλώνουν στο www.ertnews.gr σημειώνοντας πως υπάρχει επάρκεια, ποιότητα προϊόντων εξαιρετική, αλλά το κόστος είναι πολύ υψηλότερο σε σχέση με πέρσι.
Σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες αυτών των επιχειρήσεων δυσεύρετοι φέτος είναι και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι. Με την φοιτητική κοινότητα απούσα και τους παλιούς τους συνεργάτες στο Service να εργάζονται ήδη σε πολυσύχναστα νησιά αυτό το καλοκαίρι κάποιοι από τους ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων βρέθηκαν να αναζητούν για πρώτη φορά προσωπικό μέσω αγγελιών.
Ανασταλτικός τέλος παράγοντας και ο ίδιος ο κορονοϊός. Με τα κρούσματα να μην λείπουν από την Κομοτηνή και τους αυτοπεριορισμούς να στερούν δυναμικό κομμάτι της παραδοσιακής πελατείας από το χώρο της εστίασης.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος