Κομοτηνή: Η έλλειψη διοικητικού προσωπικού πρόβλημα για το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο

Το πρόβλημα της υπό-στελέχωσης των Διοικητικών Υπηρεσιών τονίζουν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (Δ.Π.Θ.) ζητώντας την άμεση κάλυψη των κενών που παρουσιάζονται και αποτελούν τροχοπέδη στη λειτουργία και στην ανάπτυξή του. Όπως τονίζουν στο www.ertnews.gr ελλείψεις παρουσιάζονται σε όλες τις Διοικητικές Υπηρεσίες με μεγαλύτερες στις Γραμματείες όλων των Τμημάτων της Κομοτηνής.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Δ.Π.Θ. «Ο Βιζυηνός», Χρήστο Βαρσαμακίδη, αυτή τη στιγμή στο Δ.Π.Θ. εργάζονται 194 άτομα και στις τέσσερις πόλεις που υπάρχουν Τμήματα του Δημοκριτείου και εκατό (100) εργαζόμενοι με κάποιους από αυτούς οκτώ (8) και δώδεκα (12) χρόνια δουλειάς. Στην Κομοτηνή που απαντώνται και τα μεγαλύτερα προβλήματα εργάζονται εβδομήντα δύο (72) άτομα, μόνιμοι και αορίστου χρόνου καλύπτοντας τις ανάγκες που προκύπτουν για τη λειτουργία όλων των Τμημάτων: Προπτυχιακών, Μεταπτυχιακών και Διδακτορικών.

«Υποβάλαμε το αίτημα κάλυψης των κενών, αλλά το Υπουργείο διαχρονικά κωφεύει» ανέφερε ο κος Πρόεδρος και χαρακτήρισε «σταγόνα στον ωκεανό» τις πέντε (5) προσλήψεις που ανακοινώθηκαν για το 2023. Πρόσθεσε δε πως είναι αναγκαίες οι προσλήψεις νέου προσωπικού στα τμήματα καθαριότητας και φύλαξης κ.α. «με στόχο», όπως είπε, «την εύρυθμη λειτουργία και την ανάπτυξη του Δ.Π.Θ. με γοργά βήματα»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος