Κομοτηνή: Η απειλή του κορονοϊού δεν πτοεί τους εθελοντές αιμοδότες

«Ο κορονοϊός δεν θα μας εμποδίσει να επιτελέσουμε το έργο μας αυτές τις δύσκολες στιγμές.» δηλώνει και η φωνή της «σπάει». Η κα Νόνα Κόφα είναι επισκέπτρια υγείας, χρόνια εργαζόμενη στο τμήμα αιμοδοσίας του Συσμανόγλειου Νοσοκομείου Κομοτηνής. Ο κορονοϊος απείλησε όλη αυτή τη δυναμική που καταγράφεται στα τμήματα αιμοδοσίας της χώρας, δεν κατάφερε όμως να την ακυρώσει. Ίσα- ίσα που οι εργαζόμενοι σ’ αυτά απαντούν με μεγαλύτερη εξωστρέφεια διοργανώνοντας ακόμη και  εθελοντική αιμοδοσία εκτός Νοσοκομείου.

Κομοτηνή: Η απειλή του κορονοϊού δεν πτοεί τους εθελοντές αιμοδότες«Ήταν η ώρα να δώσω, δεν σκέφτηκα καθόλου την απειλή του κορονοίου. Βολεύει που η αιμοδοσία γίνεται εδώ στο 1ο ΚΑΠΗ. Χρειάζεται προσοχή, ακολουθούμε τις οδηγίες. Πλένουμε τακτικά τα χέρια μας. Δεν πολυβγαίνουμε έξω. Για τις αγορές πηγαίνει ένας.» δηλώνει εθελοντής αιμοδότης και προτρέπει όλους και όλες « Να δώσουν αίμα χωρίς να το σκεφτούν, με τις απαραίτητες προφυλάξεις πάντα και όλα θα πάνε καλά.»
Κομοτηνή: Η απειλή του κορονοϊού δεν πτοεί τους εθελοντές αιμοδότες«Σ΄αυτή την υγειονομική κρίση και τις δύσκολες ώρες που εργαζόμαστε είναι πολύ σημαντικό για όλους μας που εργαζόμαστε στις Νοσοκομειακές Υπηρεσίες αιμοδοσίας η επάρκεια αίματος . Δεν έχουν σταματήσει οι ανάγκες. Τα παιδιά με Μεσογειακή Αναιμία χρήζουν μεταγγίσεως συχνής, οι πολυ-τραυματίες, οι πολυμεταγγιζόμενοι επίσης, οι ανάγκες υπήρχαν και υπάρχουν.»
δηλώνει η κα Κόφα Παγώνα, επισκέπτρια υγείας στην Νοσοκομειακή Υπηρεσία του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Κομοτηνής.
«Οι άνθρωποι οι οποίοι δεν έχουν συμπτώματα , είναι υγιείς και πληρούν κάποιες προϋποθέσεις, για παράδειγμα δεν έχουν ταξιδέψει στο εξωτερικό, μπορούν να προσέλθουν είτε στη Νοσοκομειακή Υπηρεσία αιμοδοσίας, είτε στο 1ο ΚΑΠΗ  και τη Δευτέρα προκειμένου να δώσουν το αίμα τους. Είναι πολύ σημαντικό για μας να έχουμε επάρκεια στα νοσοκομεία» σημειώνει.

Κανένας να μην μείνει χωρίς αίμα

Συγκινημένη, αλλά και περισσότερο σίγουρη και δυνατή η κα Κόφα εξομολογείται με δάκρυα στα μάτια: «Η αιμοδοσία για μας είναι κάτι πολύ σημαντικό, ένας καθημερινός αγώνας. Θέλουμε να εξυπηρετήσουμε όλα τα περιστατικά και κανένας να μην μείνει χωρίς αίμα.»
Φώτο: Στιγμιότυπα από την εθελοντική αιμοδοσία στο 1ο ΚΑΠΗ ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφίες-video:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος